Program


Falvai Sándor zongoraestje

Falvai Sándor zongoraestje

Falvai Sándor zongoraestje, MVM Koncertek - A Zongora a Festetics Palotában koncertsorozat

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 14. szombat, 19:00

Műsor:
Csajkovszkij: Dumka, op. 59,
Beethoven: f-moll szonáta, op. 2 no. 1,
Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

Falvai Sándor 1949 augusztus 3-án született. 1967-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult Bacher Mihály osztályában, ahol 1972-ben szerzett diplomát. 1972- től a moszkvai Csajkovszky Konzervatóriumban posztgraduális képzésen vett részt Victor Merzsanov és Margareta Fjodorova növendékeként. 1973-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, ahol később többször  volt a billentyűs tanszék vezetője, 1997-től 2004 – ig pedig az Egyetem Rektora. Növendékei közül olyan művészek kerültek ki, mint Várjon Dénes és Farkas Gábor. Több állami és nemzetközi díjjal lett kitüntetve, Liszt -díj, Érdemes művészi díj, Bartók-Pásztory- díj, a Japán Császár “felkelő nap rendje a kék nyakszalaggal” díja, amit először és utoljára azelőtt Kodály Zoltán kapott meg Magyarországról,  a Perzsa Akadémia Szárnyas Oroszlán díja. Tagja az úgynevezett  “4 -es fogatnak”, Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Falvai Sándor és Lantos István  koruk legtehetségesebb zongoristái voltak. Közös koncertsorozatokat adnak és lemezfelvételeket készítenek. Több, mint 30 hanglemeze készült el, ahol a romantikus repertoárból Chopin csaknem összes zongoraművét felvette, de Schumann, Brahms, Bach, Haydn, Scarlatti, Beethoven, Arvo Part, Skriabin felvételei is keresettek. Chopin zongoraverseny felvételeire a mai napig etalonként tekint a szakma és a közönség. Két legutóbbi lemezfelvételét az amerikai Celestial Harmonies kiadó számára készítette Tóth Ibolya, a kiváló zenei rendező segítségével, ahol szólóban Liszt h-moll szonátáját és Schumann C-dúr Fantáziáját, zenekarral pedig Brahms d- moll zongoraversenyét rögzítette, ez utóbbit a Nemzeti Filharmonikusokkal Kocsis Zoltán vezényletével ( a Mester egyik utolsó felvételeként). Falvai Sándor több külföldi egyetem vendégprofesszora volt, mint pl.:  Texas University of Music, vagy a Nagoya University of Music.

A hangversenysorozat névadó szponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Ajánló


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!