Program


Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király / MINIMATINÉ
2

Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király / MINIMATINÉ

A népi kultúrát nap mint nap megélő és éltető Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Krisztus születéstörténetét ízes magyar nyelven, rengeteg humorral, végtelen kreativitással és kifogyhatatlan lendülettel meséli újra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 9. szombat, 11:00

MINIMATINÉ
Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király

Közeledik már a várva várt nagy nap, mindjárt itt a Szenteste: ideje van tehát a betlehemezésnek. A népi kultúrát nap mint nap megélő és éltető Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Krisztus születéstörténetét ízes magyar nyelven, rengeteg humorral, végtelen kreativitással és kifogyhatatlan lendülettel meséli újra. Bábtáncoltatás, énekmondás és dudaszó is várja a játékos kedvű gyerekeket, akikkel együtt az Égi Király is hangos jókedvre derül majd. És akkor a Rézmuskáról még nem is szóltunk…

Minden további dicséret helyett álljanak itt egy kritikus elismerő szavai Fabók Mancsiról: „Minden körülmények között megtalálja az optimális hangot, bárhol felveszi a fonalat, kapcsolódik, reagál, fellendít, jókedvre derít, magával sodor.” És valóban: ő az a hazai, amúgy igen gazdag bábos világból, akit receptre kellene felírni kicsinek és nagynak, civilnek és szakembernek, kétkezi munkásnak és értelmiséginek egyaránt. Fabók Mancsi Bábszínháza élő bizonyíték arra, hogy a hazai népszokások nem távoliak és elérhetetlenek, hagyományuk nem holt anyag, hanem virgonc, humoros, pajzán és sokszor profán televény, amelyet szakértő kezek gyúrnak át úgy, hogy az eredmény utat találjon a mi hétköznapjainkhoz is. A közel tíz éve folyamatosan, országszerte játszott Ha betér az Égi Király úgy meséli el a jól ismert történetet kézben hordozható betlehemi jászollal, sok-sok szőrös subával és különös kosárkákkal, hogy közben ironikusan, önreflektíven gondolkodik azon, mi lett volna, ha… Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád nyílt színi évődése fűszerezi az amúgy is laktató ételt. És miközben könnyesre nevetjük magunkat, tanulhatunk a nagybetűs életről, a lélek megfelelő ápolásáról és az éltető derű fontosságáról.

Alkotók és előadók:
Fabók Mariann, Keresztes Nagy Árpád

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Metsző humorral és mély emberismerettel írta meg két híres egyfelvonásosát Molnár Ferenc. Pazar szerepek színészeknek és remek szórakozás a nézőknek. Párban szép az élet, hát, még ha egy bankigazgató (Egy, kettő, három) és egy színházigazgató (Az ibolya) édes-sanyarú sorsát vetheti össze a közönség egy este, egy színpadon, két előadás során. De messzire menő következtetéseket nem kell levonni: mindkét hős (és holdudvara) magáért beszél, mindkét történet egy-egy „napi bölcselet”, rácsodálkozás a karrierre, hatalomra, és nem utolsó sorban a szerelemre, azóta sem változó világunkban. Mert ami változott, az „csak” a stílus, s habár a mai elegancia csupán egy fényes gomb egy száz évvel ezelőtti frakkon vagy zsaketten, az igény megmaradt. S ezzel együtt a problémák megoldásával járó édes-bajos küzdelmek is.

Ajánló


Rudi van Dantzig – Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij A HATTYÚK TAVA Klasszikus balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!