Program


Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király / MINIMATINÉ
2

Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király / MINIMATINÉ

A népi kultúrát nap mint nap megélő és éltető Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Krisztus születéstörténetét ízes magyar nyelven, rengeteg humorral, végtelen kreativitással és kifogyhatatlan lendülettel meséli újra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 9. szombat, 11:00

MINIMATINÉ
Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király

Közeledik már a várva várt nagy nap, mindjárt itt a Szenteste: ideje van tehát a betlehemezésnek. A népi kultúrát nap mint nap megélő és éltető Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád Krisztus születéstörténetét ízes magyar nyelven, rengeteg humorral, végtelen kreativitással és kifogyhatatlan lendülettel meséli újra. Bábtáncoltatás, énekmondás és dudaszó is várja a játékos kedvű gyerekeket, akikkel együtt az Égi Király is hangos jókedvre derül majd. És akkor a Rézmuskáról még nem is szóltunk…

Minden további dicséret helyett álljanak itt egy kritikus elismerő szavai Fabók Mancsiról: „Minden körülmények között megtalálja az optimális hangot, bárhol felveszi a fonalat, kapcsolódik, reagál, fellendít, jókedvre derít, magával sodor.” És valóban: ő az a hazai, amúgy igen gazdag bábos világból, akit receptre kellene felírni kicsinek és nagynak, civilnek és szakembernek, kétkezi munkásnak és értelmiséginek egyaránt. Fabók Mancsi Bábszínháza élő bizonyíték arra, hogy a hazai népszokások nem távoliak és elérhetetlenek, hagyományuk nem holt anyag, hanem virgonc, humoros, pajzán és sokszor profán televény, amelyet szakértő kezek gyúrnak át úgy, hogy az eredmény utat találjon a mi hétköznapjainkhoz is. A közel tíz éve folyamatosan, országszerte játszott Ha betér az Égi Király úgy meséli el a jól ismert történetet kézben hordozható betlehemi jászollal, sok-sok szőrös subával és különös kosárkákkal, hogy közben ironikusan, önreflektíven gondolkodik azon, mi lett volna, ha… Fabók Mancsi és Keresztes Nagy Árpád nyílt színi évődése fűszerezi az amúgy is laktató ételt. És miközben könnyesre nevetjük magunkat, tanulhatunk a nagybetűs életről, a lélek megfelelő ápolásáról és az éltető derű fontosságáról.

Alkotók és előadók:
Fabók Mariann, Keresztes Nagy Árpád

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy szöveges üzenetet kap, együtt hallgatják, olvassák, nézik… A hétköznapi estén váratlan titkok pattannak föl, évtizedes szövetségek kapcsai kezdenek kilazulni… Pedig eddig úgy gondolták, jól ismerik egymást – ám lassanként elszabadul a pokol...

Marék Veronika – Erdélyi Erika Boribon kirándul

Ajánló


„Fantasztikus pozitív életenergia és életerő van mindkettőjükben!” A Haydn és Mozart művészetéért gyerekkora óta rajongó Takács-Nagy Gábor szavai ezek.

Pjotr Iljics Csajkovszkij A PIKK DÁMA Opera három felvonásban, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!