Program


exPre - Zadam Társulat

exPre - Zadam Társulat

- bemutató -
English-friendly performance

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 18. péntek, 19:00

Az exPre az emberi tudat kialakulásával és működésével foglalkozik, párhuzamba állítva azt az állati létezéssel. A produkció nem az evolúció vagy teremtés kérdéskörével foglalkozik, mikor az ember tudatra ébredését tárgyalja, hanem mindezt a mesterséges intelligencia öntudatra ébredésével kívánja összevetni.

Előadók: Eller Gusztáv, Frigy Ádám, Krizsán Dániel, Bujdosó Anna, Sebestyén Tímea
Fény: Galkó Janka
Koreográfus asszisztens: Sebestyén Tímea
Koreográfus: Zambrzycki Ádám

Az előadás 50 perces.
14 éven felülieknek.

A produkció szakmai partnere a Nemzeti Táncszínház.

A Zadam Társulat 2005-ben jött létre Zambrzycki Ádám művészeti vezetésével. Előadásaikban vezető szerepet kap a képiség, a vizuális megközelítés. A megfogalmazási mód sosem korlátozódik kizárólagosan a mozgás nyelvére, integritásra törekszik a különböző előadóművészeti ágazatok között.

„Zambrzycki Ádám testalkata nem átlagos, arcberendezése nem mindennapi: ez a kortárs táncos feltűnő jelenség. Vékony, de izmos test, tar koponya, óriási szem; olyan, mint egy mesefigura. Ki tudja, talán a jóga teszi meg a Buddhista Főiskola: rendre a legellentmondásosabb szerepeket viszi mások koreográfiáiban. Mozgása cseppfolyós, ugyanakkor kemény, (…) tragikus és komikus, lírai bohóc; Buster Keaton-i figura. Jó ideig a Frenák Pál Társulat szólistája volt.” (Sisso, www.kultura.hu)

 

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!