Program


Esti Kornél

Esti Kornél

Esti Kornél az élet művésze. Önfeledt lényeglátó, jókedvű pesszimista. A tét nem kevesebb, mint az élet értelme a halál tükrében. Esti szédül az élet mély és kibogozhatatlan zűrzavarától. A szeme olyan, mint egy mikroszkóp lencséje. Minden hétköznapi eseményben a lényeget próbálja fölfedezni, a választ arra, hogyan kéne élni...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 9. vasárnap, 19:00

Esti Kornél
Ország Lili Stúdió
90 perc szünet nélkül

Esti Kornél az élet művésze. Önfeledt lényeglátó, jókedvű pesszimista. A tét nem kevesebb, mint az élet értelme a halál tükrében. Esti szédül az élet mély és kibogozhatatlan zűrzavarától. A szeme olyan, mint egy mikroszkóp lencséje. Minden hétköznapi eseményben a lényeget próbálja fölfedezni, a választ arra, hogyan kéne élni, hogyan kéne bánnunk egymással annak tudatában, hogy meghalunk. Mert Esti Kornél semmi mást nem tud, csak ezt. Célkeresése játékos és kétségbeesett. Játékos, mert az életet csak nevetve lehet elviselni és kétségbeesett, mert az élet értelmetlen. Vagy ha mégis van értelme, akkor az a szüntelen keresés. Az út maga, villamoson vagy vonaton, egészen addig, amíg olyan merevek és mozdulatlanok nem leszünk, mint egy magára hagyott bábfigura.

Kosztolányi Dezső negyvenegy Esti Kornél-novellát írt, az alkotók ezekből válogattak a szövegkönyv megírásakor. Szilágyi Bálint rendező Esti életének elmesélését tűzte ki célul, egy ember életútját bemutatva születésétől a haláláig. Az előadásban négy különböző korú színésszel dolgozik, van köztük huszonéves, harmincas, negyvenes, valamint egy idősebb karakter. És ott van velük az Esti Kornélt jelentő báb, ami állandó, nem öregszik. Csak az ember, aki mögötte van.

Szilágyi Bálint Esti Kornél rendezése a tapasztalásról, énkeresésről és az útonlevésről mesél.

Szerző: Kosztolányi Dezső
Bábszínpadi adaptáció: Fabacsovics Lili
Látványtervező: Lázár Helga
Dalok: Esti Kornél zenekar
Rendezőasszisztens: Csonka Maresz
Rendező: Szilágyi Bálint

Szereplők:
Barna Zsombor
Blasek Gyöngyi
Márkus Sándor
Pallai Mara

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!