Program


És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet! (Csortos)

És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet! (Csortos)

A fim rendkívüli utazás a 19. század végétől az Instagramig és a közösségi médiáig bezárólag. Az alkotók régi filmhíradókból, propagandafelvételekből, ismert és népszerű közösségi média videókból állították össze filmjüket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 10. vasárnap, 11:00

És a király így szólt: Milyen csodás szerkezet! / And the King Said, What a Fantastic Machine
Svéd dokumentumfilm, 88 perc, 2023
svéd-angol-francia-német-arab nyelven, magyar felirattal

Rendező: Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck
Executive Producer: Ruben Östlund
Szereplők: Joe Biden, Donald Trump, Barack Obama, Vlagyimir Putyin, Bruce Lee, Adolf Hitler, Benito Mussolini

Az első kamerát 1895-ben találták fel, ma mintegy 45 milliárd kamera működik világszerte. A fim rendkívüli utazás a 19. század végétől az Instagramig és a közösségi médiáig bezárólag. Az alkotók régi filmhíradókból, propagandafelvételekből, ismert és népszerű közösségi média videókból állították össze filmjüket. Kritikus hangon keresték arra a választ, hogy miben rejlik a kamera és a képek ereje, milyen társadalmi következményekkel járnak a világ előtt megosztott felvételek, milyen hatást gyakorolnak nézők millióira a megtekintett vírusvideók, lájkvadász-kattintékony kisfilmek.

 A film világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, az amerikai Sundance Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte a zsűri különdíját. A film szerepelt az ’A’ kategóriás Berlinale Generation 14plus programjában is, ahol szintén díjazták. Az alkotás archív felvételekből összeállított, megrázó korrajz napjainkról és a mozgókép hatásáról a társadalomra.

Bemutató dátuma: 2024.02.15.
Forgalmazó: Vertigo Media

Ajánlatunk


Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést.

A spanyol Andrea Motis lenyűgöző tehetség, aki otthon van a jazz, a klasszikus zene, a funk és az elektronika világában, énekel, trombitál, szaxofonozik, zenét szerez, sőt film is készült róla - és még nincs harmincéves!

Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!