Program


Elszáradt füvekről / Premier előtti vetítés

Elszáradt füvekről / Premier előtti vetítés

Nuri Bilge Ceylan a kortárs európai mozi egyik legjelentősebb alkotója. Elszáradt füvekről című, festői szépségű filmje isten háta mögötti falucskában, Kelet-Anatóliában tanító, kiábrándult tanárról szól, akim isztambuli állásban reménykedik, de egy vonzó tanárnő megjelenése és egy iskolai botrány ezt meghiúsítja.

török-francia-német-svéd dráma, 197 perc, 2023 / török nyelven, magyar…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 28. csütörtök, 18:30

Rendező: Nuri Bilge Ceylan

Szereplők: Deniz Celiloglu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bagci

 

Nuri Bilge Ceylan a kortárs európai mozi egyik legjelentősebb alkotója. A török rendezőóriás filmjei rendszeresen a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütálnak, ahol sorra nyerik a díjakat – például kiérdemeltea Zsűri Nagydíját (Messze,2003,Once Upon a Time in Anatolia,2011),a legjobb rendezés díját (Három majom,2008),a FIPRESCI-díjat, valamint egyenesen a fesztivál legrangosabb díját, az Arany Pálmát (Téli álom,2014).

Legújabb, Elszáradt füvekről című, festői szépségű filmjében a kiábrándult Samet (DenizCeliloglu) isten háta mögötti falucskában tanít Kelet-Anatóliában,Törökország kurdok laktarészén. Abban reménykedik, hogy egyszer majd a ranglétrán feljebb jut, és Isztambulban kap állást. A férfi egyhangú élete a vonzó tanárnő (Merve Dizdaraz alakításáért a legjobbszínésznőnek járó díjat nyerte Cannes-ban) megjelenésével, és az iskolában kirobbanó botránnyal fenekestül felfordul. Diákjaik a hatalmukkal való visszaéléssel vádolják meg őket.

Az Elszáradt füvekről Ceylantól megszokott módonaz emberi lélek legmélyére ás, miközben sokakat foglalkoztató kérdésekheznyúl rendkívül érzékenyen.

Díjak: Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2023 - A legjobb színésznő díja

 

Forgalmazó: Mozinet

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

A Vabadaba egy érzés. Pontosabban sokféle érzés. A szerelem 22 árnyalata, ami 22 dalban szólal meg mostantól. Geszti Péter új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!