Program


EGY DARABOT A SZÍVEMBŐL - Máté Péter Életrajzi Koncert két részben

EGY DARABOT A SZÍVEMBŐL - Máté Péter Életrajzi Koncert két részben

Újrahangszerelt klasszikusok és zenei anekdoták, fókuszban: Máté Péter. Farkas Gábor Gábriel az egyik legkarizmatikusabb mai előadóművész legújabb műsorában a 70-es, 80-as évek egyik legnépszerűbb előadójának életét és munkásságát idézi fel, amely által a közönség megismerheti a magyar könnyűzene klasszikus korszakait, valamint talán kevéssé ismert sztorikat annak legfontosabb szereplőiről.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 11. csütörtök, 19:30

Máté Péter közel két évtizeden keresztül tartó pályáján olyan slágereket hozott létre alkotótársaival (zenekarokkal: Illés, Express, vagy például S. Nagy István dalszerzővel), amelyek a mai napig meghatározó elemei a magyar zenei emlékezetnek: Ott állsz az út végén, Hull az elsárgult levél, Zene nélkül mit érek én, Azért vannak a jó barátok….

Saját szerzemények mellett a magyar könnyűzene klasszikusainak feldolgozásaiba is belefogott, ami munkának legkiemelkedőbb darabja a Mondd miért szeretsz te mást (Szenes Iván / Zsoldos László) című 50-es évekbeli “kaszinónóta”. 

A koncerten a Farkas Gábriel Band fúvósokkal kiegészített formációja mellett a társszervező Gödöllői Szimfonikusok vonósnégyese is közreműködik.

Az S. Nagy István-díjas Farkas Gábriel az amerikai jazz klasszikusai mellett több mint 20 éve foglalkozik a régi magyar slágerek újraélesztésével. Zenekarával, a Farkas Gábriel Banddel sokféle módon jelent már meg a nagyközönség előtt: hol televíziós showműsorokban játszottak élőben, hol klubokban szórakoztatták a közönséget, hol az ország nagy koncerttermeiben és eseményein működtek közre a legnevesebb klasszikus formációkkal. 

Az Egy darabot a szívemből c. koncerten Gábriel és zenésztársai modern hangszereléssel és nagyzenekari kompozíciókkal idézik a korabeli hangzást, egyedülálló atmoszférát teremtve.

A koncertet az NKA Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Farkas Gábriel – ének

Juhász Attila – zongora

Földesi Attila – dobok

Farkas Péter Bubu – basszusgitár, bőgő

Zombori Attila – gitár

Hámori János – trombita

Abbas Murád – harsona

Nagy Balázs – alt, tenorszaxofon

Cserta Balázs – alt és szopránszaxofon, klarinét, fuvola

és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar vonósnégyese

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!