Program


Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Dr. Aknai Tamás: Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 27. hétfő, 17:30

A 20. és 21. század vizuális kultúrájára ez egyik legnagyobb hatással lévő korai irányzat volt a Cézanne-festészetből és a gazdasági-technológiai átalakulás, ideológiai differenciálódás hatásából létrejövő kubizmus. Erős kritikai ösztönzéseket hozott "mozgásba", hiszen az illúzió megteremtésével párosuló több évszázados hagyományt nem tekintette fenntarthatónak. A művészet nem "utánzó", önálló, képi lényegű valósággá lesz. A műalkotás nem tárgyak puszta tükörképe. A kubisták fő törekvése a véletlenszerű külső forma mögötti belső szerkezet tartalmának feltárása. E cél elérése érdekében többnyire leegyszerűsített geometrikus formaelemek később könnyen öncélúvá váló kultuszát alakították ki.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Izgalmas műsorral várja a közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és vendége, a hegedűművészként és karmesterként egyaránt pódiumra lépő francia muzsikus,…

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!