Program


Dr. Aknai Tamás: Az "irányzatos" európai művészet

Dr. Aknai Tamás: Az "irányzatos" európai művészet

Dr. Aknai Tamás: Az "irányzatos" európai művészet

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 20. hétfő, 17:30

A művészet "igazodásainak" számbavétele során finom ellentmondásokkal és világnézeti tartalmú szembenállásokkal találkozunk az európai századforduló táján. A kulturális és politikai központok, valamint a tőlük távolabb lévő perifériák a modernizáció programjainak és nyelvének átvételével készítették elő a polgárosodás koncentrikus körökben szétáradó modelljeit. Az érdekorientációnak megfelelően más társadalmi közeget tételez fel a szecesszió, és mást a legkülönbözőbb irodalmi és képzőművészeti irányzatok sokasága. A "korstílus" szóhasználat, fogalom új értelmet nyer azáltal, hogy ezúttal egyidejűleg ható, párhuzamos folyamatokat jelent. A magyar Szinyei Merse Pál, Munkácsy Mihály példája figyelmeztetnek az időszerű választások felelősségére és kockázataira.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!