Program


Diótörő és az ünnep dallamai - Karácsony a MÁV Szimfonikus Zenekarral

Diótörő és az ünnep dallamai - Karácsony a MÁV Szimfonikus Zenekarral

Karácsony a MÁV Szimfonikus Zenekarral – Diótörő és az ünnep dallamai

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 23. szombat, 19:00

MŰSOR:

Beethoven - Dénes: Találkozás holdfényben

Ott Rezső: Karácsonyi dalok

Csajkovszkij: Diótörő-szvit op. 71/a

Prokofjev: Trojka

 

Közreműködik:

Kriszta Kinga – ének, Horváth István – ének

Vezényel:

Dénes István

 

 

A koncert karmestere, Dénes István egyben zeneszerző is. Beethoven híres és népszerű Holdfény-szonátáját 2016 nyarán hangszerelte meg, és először a Martonvásáron rendezett hagyományos Beethoven-hangversenyek alkalmával vezényelte. Ott Rezső zenei pályáját fagottosként kezdte, majd elvégezte a Zeneakadémia zeneszerzés szakát. Termékeny zeneszerző, eddig öt lemeze jelent meg és hét különböző zenei díjjal jutalmazták. Karácsonyi énekek feldolgozásait 2015-ben kezdte meg, és a sorozat azóta is gyarapodik. Csajkovszkij híres balettje, a Diótörő cselekménye karácsonykor játszódik, a táncjáték részleteiből összeállított szvit a karácsonyi hangversenyek örök darabjai. Más oldalról közelíti meg a telet Prokofjev, az ő zenéje a végtelen orosz hómezőkön száguldó, három lóval húzott utazó szán, a Trojka útját ábrázolja. Ez a remek karakterdarab az 1934-ben bemutatott Kizsé hadnagy című film zenéjének részlete. A Karácsonyi énekek szólóit Kriszta Kinga és Horváth István, a Magyar Állami Operaház magánénekesei szólaltatják meg.

Ajánlatunk


A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést.

Ajánló


Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Szentendrére!

Ákos a jubileumi előadások után idén nyáron újra rockturnéra indul, melynek keretében július 27-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban is fellép!

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!