Program


Dés András Trió

Dés András Trió

A rendhagyó – két akusztikus gitár, ütőhangszerek – felállású Dés András Trió cizellált, ízléses, műfaji határokkal mit sem törődő kamarazenéje folyamatosan keresi az újat, de az ismerős zenei elemek használata révén jóleső akusztikai otthonosságot is teremt hallgatói számára.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 24. szerda, 20:00

 Oldott, ugyanakkor rendkívül fegyelmezett előadásaikból sugárzik a kompozíciókkal való közös játék, a koncentrált egymásra figyelés és az improvizálás öröme. Inspirációjukat a hagyományos és a nem hagyományos források sokféleségéből merítik. Aki úgymond jazzt akar, ne itt keresse, de aki engedi hogy átjárja a sokszínű hangzások ereje, az élvezni fogja az egymásba fonódó hangok, ritmusok és zenei horizontok gazdag szövetét.

„A zenészek kreativitása oly erős, hogy nem látjuk, lehetne-e még bármit is hozzátenni ehhez a trióhoz. A finoman kidolgozott gitárhangok Dés András számtalan ütőhangszerének zsongásával keverednek, s bár lehet, hogy fiai Andrást a világ legrosszabb énekesének tartják, de kiderül róla, hogy a jelenleg egyik leginvenciózusabb ütőhangszeres művésszel van dolgunk, és nem csak Magyarországon. Egész játéka dallamközpontú, szinte ürügy csupán, hogy hangsúlyozza a gitárok hangjait. A trió a klasszikus zene autokráciája és a szabad jazz anarchiája között teremti meg szimfóniáját, valahol ott, ahol egy háttérben meghúzódó zenei váz –  egyfajta vízjel csupán, mely sugalmaz, de nem korlátoz – biztosítja a teret a kölcsönösség, az odafigyeléss és az önkifejezés számára. Ebben a teljesen szabad és nyitott megközelítésben a zene evidencia, s a harmónia a szerző számára oly fontos tolerancia manifesztálódása.” Raphaël Benoit, Citizenjazz

Közreműködik:

Dés András - ütőhangszerek

Fenyvesi Márton - gitár, elektronika
ifj. Tóth István - gitár

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!