Program


Dalszerelőműhely // Adele // Fazekas Gergely
4

Dalszerelőműhely // Adele // Fazekas Gergely

A Dalszerelőműhely 2021 őszén kezdte működését az ISON-ban. Az alapelv: mainstream pop dalokat szerelünk szét többféle szempont szerint.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 11. csütörtök, 18:30

Az első évad során Billie Eilish, Janelle Monáe, Eminem, Adele, Shawn Mendes, Dua Lipa és a Carson Coma egy-egy dalát vizsgáltuk. A második évadban Harry Styles, Krúbi, Taylor Swift után most közkívánatra megismételjük az Adele-dal elemzését is.

 

Várunk mindenkit szeretettel 2023. május 11-én 18:30-kor az ISON-ban! A műhelyvezető ismét Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára lesz.

 

A cél az, hogy megértsük, mi történik a zene „belsejében”: mit csinál egy-egy dalban a kardántengely, a karburátor és a gyújtógyertya, vagyis olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miként kapcsolódik egymáshoz szöveg és zene, mitől lesz izgalmas (vagy éppen kevésbé izgalmas) egy dallam, hogyan áll össze a hangzás és a harmóniavilág, mi adja egy-egy dal varázsát. Spoiler: az utolsó kérdésre természetesen nem fogunk tudni válaszolni, de a zene varázsára rákérdezni akkor is izgalmas. A foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a zenei előképzettség, két nyitott fülön kívül más segédeszközre nem lesz szükség (csavarhúzót, fogót, kompressziómérőt biztosítunk).

 


Adele: Easy On Me // Dalszerelőműhely

2023. május 11.

ISON

18:30

 

Ajánlatunk


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!