Program


Cziffra Fesztivál - Liszt maraton - Liszt összes rapszódiája

Cziffra Fesztivál - Liszt maraton - Liszt összes rapszódiája

Az 1840-es években Magyarországon tartott koncertjein Liszt rendszeresen improvizált kedvelt hazai dallamokra, majd e rögtönzésekből fejlesztette nagyszabású koncertdarabbá az első tizenöt rapszódiát. Bravúrosan ágyazta a magyaros dallamokat az európai műzene stílusába, a verbunkoshagyományból eredő lassú-gyors szerkezetben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 17. hétfő, 18:00

Liszt maraton

Liszt összes rapszódiája

Cziffra Fesztivál

Közreműködik: Csalog Gábor, Érdi Tamás, Király Csaba, Mocsári Károly, Vida Mónika Ruth

Műsorvezető: Bolla Milán

Bartók Béla így fogalmazott tudományos akadémiai székfoglalójában Liszt Ferenc Magyar rapszódiáiról: „Formailag, technikailag azonban ezek is tökéletesek, sokszor talán tökéletesebbek, mint egynémely nagyobbszabású, tartalmilag jelentékenyebb műve.”  Az 1840-es években Magyarországon tartott koncertjein Liszt rendszeresen improvizált kedvelt hazai dallamokra, majd e rögtönzésekből fejlesztette nagyszabású koncertdarabbá az első tizenöt rapszódiát. Bravúrosan ágyazta a magyaros dallamokat az európai műzene stílusába, a verbunkoshagyományból eredő lassú-gyors szerkezetben. A négy kései mű már a szerző zavarba ejtően modern stílusában született, saját dallamokra, a Spanyol rapszódia pedig mediterrán témáival és gondos megkomponáltságával emelkedik ki a darabok sorából. Diadalmas része ez a liszti életműnek, s mi sem ünnepelhetné méltóbban, mint egy nagyszabású, színes maraton, amely során egészen eltérő személyiségű művészek egyedi megközelítésében élvezhetjük és fedezhetjük fel újra a rapszódiák kincseit.

Kiemelt szponzor: MVM

MŰSOR

9 és 14. Magyar rapszódia (Vida Mónika Ruth)

16, 17, 18, 19. Magyar Rapszódia (Csalog Gábor)

3, 6 Magyar Rapszódia (Érdi Tamás) 

*** 

Spanyol rapszódia, 7, 11, 2. Magyar rapszódia (Vida Mónika Ruth)

1,4,8,10,13 magyar rapszódia és román rapszódia (Király Csaba)

5, 12, 15. Magyar rapszódia (Mocsári Károly)

Műsorváltozás! Ránki Fülöp betegség miatt a koncerten nem tud részt venni. A műveket Vida Mónika Ruth előadásában hallhatja a közönség.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!