Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Chopin és a sötétség színei
2

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Chopin és a sötétség színei

Csalog Gábor koncertjén Chopin egyszerre vonzó és veszélyes sötét világát járjuk majd körbe válogatott noktürnök, etűdök és tánctételek révén, és erről fog szólni az est első felében zajló beszélgetés is, amelyben Fazekas Gergely zenetörténész lesz a zongoraművész partnere.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 10. vasárnap, 18:00

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével
Chopin és a sötétség színei

Közreműködik:
Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely, zenetörténész

Frédéric Chopin ezerféleképpen kötődött a sötétséghez: imádta az éjszakát, erről tanúskodnak álomszerűen szép noktürnjei, de vonzotta a metaforikus értelemben vett sötétség is, miként az felkavaróan komor hangzásvilágú darabjaiból, addig nem hallott, olykor egészen torznak ható harmóniameneteiből, különös dallamaiból kiviláglik. A zenekritikus Hippolyte Barbedette 1861-ben, bő húsz évvel Chopin halála után így írt róla: „Chopin beteg ember volt, aki élvezte a szenvedést, és nem akart meggyógyulni; fájdalmát imádni való formában öntötte ki – nyelvének édes mélabúja fejezte ki a szomorúságát. […] Chopin zenéje lényegét tekintve egészségtelen. Ez benne a vonzó és ezért oly veszélyes.” A kritikusnak természetesen nem – vagy csak részben – volt igaza, hiszen Chopinnek sokszor még a „sötét” zenéi is gyógyító, vigasztaló hatásúak. Csalog Gábor koncertjén Chopin egyszerre vonzó és veszélyes sötét világát járjuk majd körbe válogatott noktürnök, etűdök és tánctételek révén, és erről fog szólni az est első felében zajló beszélgetés is, amelyben Fazekas Gergely zenetörténész lesz a zongoraművész partnere.

Ajánlatunk


Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Corie Bratter – László Lili Paul Bratter – Rohonyi Barnabás Mrs. Banks, Corie anyja – Kerekes Éva Victor Velasco, felső szomszéd – Epres Attila Telefonszerelő – Ficzere Béla Díszlet: Zöldy Z. Gergely Jelmez: Pető Kata

Ajánló


Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!