Program


Christian Gerhaher, Daniel Harding és a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekara / Előhang 18:30
2

Christian Gerhaher, Daniel Harding és a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekara / Előhang 18:30

Egy koncert, melynek valamennyi közreműködője - szólista, zenekar, karmester - egymaga is alkalmas arra, hogy hírnevének vonzerejével megtöltse a termet. Most azonban együtt hallhatjuk őket!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 4. hétfő, 19:30

A legendás portugál zongoraművésznőt, a nagyszerű brit karmestert, aki pályakezdése óta remek produkciókkal lelkesíti közönségét, és Észak-Európa egyik legkiválóbb zenekarát. Műsoruk a svéd 20. századtól a bécsi klasszikán át a német romantikáig kalauzolja a közönséget, amely ezen az estén csillagos órák emlékével gazdagodhat.

A Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarának elődjét 1927-ben alapították, jelenlegi nevén az együttes 1965 óta működik. Története során csak a legjobb karmesterek vezették: Sergiu Celibidache, Herbert Blomstedt, Esa-Pekka Salonen, Jevgenyij Szvetlanov, Manfred Honeck. Daniel Harding 2007 óta áll a muzsikusgárda élén. A negyvenes évei végén járó karmestert pályakezdésekor olyan mentorok segítették, mint Simon Rattle és Claudio Abbado. Maria João Pires korunk zenésztársadalmának kivételes egyénisége: páratlan előadó, szabad szellem. Nem véletlenül játszik éppen Mozartot, hiszen a salzburgi születésű mester műveinek egyik legihletetettebb előadója. A C-dúr zongoraverseny a zeneszerző érett bécsi versenyműtermésének ékköve 1785-ből. A versenyművet két szimfonikus költemény keretezi. Hugo Alfvén darabja, az En Skärgårdssägen (Egy szigetvilág legendája, 1904) északi témát dolgoz fel az íróként és festőként is ismert svéd zeneszerző késő romantikus stílusában, míg Richard Strauss rendkívül népszerű partitúrája, az Imígyen szóla Zarathustra (1896) Nietzsche filozófiai „világkölteménye” nyomán ábrázolja ezer színnel és karakterrel az Ember útkeresését.

Az előadást 18.30-tól Előhang címmel műismertető előadás előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Rendező: Müpa

Műsor:

Alfvén: Egy szigetvilág legendája - szimfonikus költemény
Mozart: C-dúr zongoraverseny, K. 467
R. Strauss: Imígyen szóla Zarathustra

Vezényel: Daniel Harding

Közreműködők:

zongora: Maria João Pires
Svéd Rádió Szimfonikus Zenekara

Ajánlatunk


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!