Program


Carmina Burana - Tatabánya
10

Carmina Burana - Tatabánya

„Világi dalok szólóénekesekre és kórusokra, hangszerkísérettel és mágikus képekkel” – így álmodta meg Carl Orff szcenikus kantátáját, a zenetörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb művét.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 21. szerda, 19:00

A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus koncertje közben egyedi kortárs mozgásszínházi látvány tárul a közönség elé. A Carmina Burana életigenlő üzenete átüt a dramatikus történetmesélés szövetén, és groteszk humorú, komikus elemek, valamint lírai hangvételű etűdök színesítik Kovács Gergely Csanád táncművész igéző koreográfiáját, melybe szervesen illeszkednek a cirkuszi számok. Az összképet háttérvetítések teszik teljessé, melyeket látva a néző úgy érezheti, hogy egy 3D-s filmszínházba váltott jegyet.

Közreműködik:  Rendes Ágnes, Szerekován János, Kendi Lajos – ének / Kodály Filharmonikusok / Kodály Kórus (karigazgató Kocsis-Holper Zoltán) / Csokonai Nemzeti Színház Énekkara / Lautitia Gyermekkar/ Talamba Ütőegyüttes / Madách Táncstúdió növendékei / Fővárosi Nagycirkusz művészei

Művészeti koncepció / Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel
Rendező: Szűcs Gábor, Jászai Mari-díjas színművész, rendező
Koreográfus: Kováts Gergely Csanád
Kreatív producer: Gáspár András

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik. Egy nap megszáll náluk egy kapitány, bizonyos Billy Bones, aki halála előtt, Jimre bíz egy csomagot, amelyben Jim talál egy térképet, ami elrejtett kincshez vezet..

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!