Program


Canadian Brass

Canadian Brass

A hangszerek anyagán aranylón csillan meg a fény, hangjuk bársonyos, mégis erőteljes. Játszani rajtuk nagyon nehéz, amit azonban a muzsikusok előadnak, az többnyire mégis vidám - és persze olyan benyomást kelt, mintha könnyű volna. Ha teremben szól, akkor is a szabad ég alatt érezzük magunkat.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 20. szerda, 19:30

Kamarazene ez egyáltalán? - kérdezhetik néhányan kételkedve. Hát hogy ne volna az! Végtére is a Canadian Brass Ensemble nem rézfúvós zenekar, hanem mindössze öt tagból, két trombitásból, egy-egy harsonásból, kürtösből és tubásból álló együttes, amelynek tagjai, ha akarnak, nagyon halkan is tudnak játszani (és bizony akarnak, sőt büszkék a leheletfinom pianóikra), és persze mindenkinek külön szólama van. Kamarazene ez, bizony, a javából, és mint a műsorból látható, a világ egyik legjobb rézfúvós együttese lényegében mindent képes eljátszani.
Lesz itt operanyitány és Bach, vannak népzenei feldolgozások, hallhatunk jazzt és dixieland-muzsikát, megszólalnak minden idők egyik legnépszerűbb operája, a Carmen közkedvelt részletei, lesz itt Velencei karnevál, és felhangzik Schumann Karneválja. Természetesen, hiszen Bach ide, Varázsfuvola oda, a műsor alapgondolata mégiscsak az, hogy a farsang idején járunk, és miért ne lehetne ilyenkor a kamarazene is derűs?
Már csak azért is, mert a rézfúvósok évszázadok óta és mindenütt a világon vidám fiúk, még akkor is, ha világsztárok, akik lefújják a csillagot az égről. A rézfúvós kamarazenének van egy egyszerű és örök üzenete, amely mindig érvényesül, bármi szerepeljen is a műsoron: az élet öröm, az élet szép.

Műsor:

Bevezetés
Mozart: A varázsfuvola - nyitány (Ken Watkins átdolgozása)
Jazzed up Bach” - J. S. Bach művei
Latin utazás különféle zeneszerzőkkel (feldolgozások Argentína, Peru es Venezuela zenéjéből)
Velencei karnevál (Hudson népdalfeldolgozása)
Schumann: Karnevál - részletek
Tisztelgés a jazz és a dixieland előtt (különféle zeneszerzők műveinek feldolgozásai)
Bizet: Carmen - részletek (Mills átdolgozása)

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

Ajánló


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!