Program


Bizet: Carmen - koncertszerű előadás / főszerepben: Elina Garanča / HANG-SZÁLAK

Bizet: Carmen - koncertszerű előadás / főszerepben: Elina Garanča / HANG-SZÁLAK

Amióta az operaműfaj létezik, legfőbb témája a szerelem. A 19. századi repertoár mindkét alaptípust elénk állítja: a felemelő, tiszta és nemes érzést éppúgy, mint a mélybe rántó, démoni szenvedélyt. Ez utóbbi paradigmatikus ábrázolása minden idők egyik legnépszerűbb operája, melynek címszerepe, a féktelen temperamentumú, büszke sevillai cigánylány minden mezzoszoprán szerepálma, nagy énekesi és színészi feladat.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 30. szerda, 19:00

Bizet: Carmen - koncertszerű előadás / főszerepben: Elina Garanča / HANG-SZÁLAK

Francia létére Bizet megejtően hiteles spanyol koloritú dallamokkal teremtette meg a Carmen egzotikus atmoszféráját. Ezek a melódiák jelenítik meg az érzékiséget és a szenvedélyt: az opera izgatott-torokszorító hangulatának legfontosabb összetevőit. Az 1875-ben bemutatott mű, amelyet a verizmus előfutárának tekintenek, seregnyi slágerré lett spanyolos részletet tartalmaz - aligha véletlen, hogy egy született spanyol muzsikus, Pablo de Sarasate ezek felhasználásával alkotta meg népszerű Carmen-fantáziáját. A nemzetközi előadói gárdában Don Joséként a francia tenort, Jean-François Borrast köszönthetjük, akit ebben a szerepben az előző évadban a Marseille-i Opera foglalkoztatta, a Metropolitanben pedig 2014-ben debütált beugrással, amikor Jonas Kaufmannt kellett helyettesítenie. A torreádort a szlovák Dalibor Jenis szólaltatja meg, akit Európa vezető teátrumaiban főleg Verdi- és Rossini-szerepekben lehet látni-hallani, Micaëlát pedig a kiváló magyar énekesnő, Balga Gabriella kelti életre, aki 2012 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese. Az est abszolút sztárja a címszerep megformálója, Elīna Garanča Bécsben és az Amerikai Egyesült Államokban folytatta tanulmányait. Mozarttól Massenet-ig, Rossinitől Saint-Saënsig számos stílusban otthonos, Nikolaus Harnoncourttól Paavo Järviig sok jelentős karmesterrel dolgozott. A Müpa koncertszerű előadása „családi produkció”, hiszen a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara élén az est brit-gibraltári karmestere, a hajdani bécsi Leopold Hager-növendék, Karel Mark Chichon a magánéletben a címszerepet alakító énekesnő férje.


Vezényel:  Karel Mark Chichon

Közreműködők:
Carmen    Elīna Garanča
Don José    Jean-François Borras
Escamillo    Dalibor Jenis
Micaëla    Balga Gabriella
a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!