Program


Binder Kvartett - Jazz itt!

Binder Kvartett - Jazz itt!

Csend a hegyeken túl – Lemezbemutató koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 10. szombat, 19:00

Binder Károly: Simogató szellők
Binder Károly: Tánc a sötétben
Binder Károly: Széplak
Binder Károly: Csend a hegyeken túl
Binder Károly: Virágszirmok a hóban
Binder Károly: Hát mégis
Binder Károly: Hazagondolva
Binder Károly: Hangok idelent
Binder Károly: Mesélek Neked
Binder Károly: Cédrusok illata
Binder Károly: Legénybúcsú

Binder Quartet: Binder Károly (zongora), Borbély Mihály (szaxofon, tárogató, klarinét), Fonay Tibor (bőgő), Hidász Tamás (dob)

„A jazzmuzsika szenvedély, ritmus, életigenlés, lázadás és érzelmek” – nyilatkozta Binder Károly zeneszerző, zongorista, tanár, a hazai jazzélet egyik meghatározó személyisége. A jazzt olyan kortárs kifejezési formának, illetve eszköznek tekinti, melyben egymást kiegészítve van jelen az előadó-művészet, az alkotóművészet és az improvizáció. „A jó rögtönző szinte minden stílusban, irányzatban otthon van – ehhez persze nem szabad szemellenzősnek lenni, vagyis hallgatni, ismerni kell mindent. Ez a fajta nyitottság a legjellemzőbb a saját zenémre. Alapvető törekvésem, hogy műfajoktól mentes ZENÉT tudjak alkotni. Ehhez pedig legfontosabb partnerem Borbély Mihály.” A 2010-es években újraindított kvartettjével immár négy CD-t készített, az együttes legújabb, ötödik anyagának címe „Csend a hegyeken túl”. A tizenegy saját kompozíció természetesen ezúttal is magán viseli a népzene, a bartóki gondolkodás és a modern jazz hatását.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

 

SOROZAT:

Jazz itt!

Ajánlatunk


A Pogány Induló 2024. március 2-án az MVM Dome színpadán is bemutatkozik!

A különös pár – az élete delén járó mozgássérült arisztokrata és a külvárosi szegény negyedből való fiatalember őszinte barátságáról... A bőrszín nem számít...

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!