Program


Bellák Gábor kurátor tárlatvezetése a Nyár a parton szabadtéri kiállításon

Bellák Gábor kurátor tárlatvezetése a Nyár a parton szabadtéri kiállításon

Tengerparti üdülőhelyek nyüzsgése mellett a vízparti tájak természeti szépségében is elmerülhetünk Bellák Gábor művészettörténész, a kiállítás kurátorának segítségével. A tárlatvezetésen nemcsak a Csontváry Kosztka Tivadar, Vaszary János vagy Egry József vízparti hangulataival ismerkedhetnek meg a résztvevők, hanem a kiállítás rendezésének, a művek válogatásának kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 28. szerda, 18:00

 

A Várkert Bazárban immár hagyomány, hogy a nyár beköszöntével vízparti témájú kiállítással kedveskedünk a látogatóknak. Az elmúlt években a magyar tenger világát varázsoltuk a főváros szívébe, idén pedig a Magyar Nemzeti Galéria gazdag festészeti gyűjteményéből láthatnak válogatást az érdeklődők. A most kiállított tablók képein többek között Magyarország legismertebb vizei, a Duna és a Balaton láthatók, de emellett a magyar művészek kedvenc tengerparti helyszínei is megjelennek, mint az olasz La Spezia öböl vagy a Messinai-szoros partján fekvő festői város, Scilla.

A tárlat során 10 darab szabadon álló, kivilágított installációban összesen 19 tablófelületen keresztül próbáljuk közelebb hozni a nyári fürdőzés örömeit, a vízparti tájak hűsítő, megnyugtató hangulatát. A kiállítás célja, hogy a 10 éve megújult Várkert Bazárba látogatóknak bemutassuk, hogy a legnevesebb hazai festőink hogyan örökítették meg egykor a nyár legszebb pillanatait. A képek között sétálva szinte érezzük a naptej édes illatát, fülünkben halljuk a tenger morajlását, a strandolók vidám kacagását és egy pillanatra a csodás vízpartokon találhatjuk magunkat.

 

Időtartam: 60 perc

Helyszín: Várkert Bazár, Gloriett rámpa

Találkozási pont: A rámpa alján, az Oroszlános kapunál.

 

Kérjük a jegyvásárlókat, érkezzenek időben, hogy a tárlatvezetés kezdete előtt fel tudják venni a tour guide eszközt!

 

Esőnap: 09. 04.

Ajánlatunk


Utak-kapcsolatok-hálózatok Idén is szélesre tárja kapuit a Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Pesti Vigadó!

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Wolfgang Amadeus Mozart / Gian Carlo Menotti BASTIEN ÉS BASTIENNE / A TELEFON Egyfelvonásos operák magyar nyelven, magyar és angol…

Gioachino Rossini A SEVILLAI BORBÉLY Opera két felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!