Program


Beethoven 250

Beethoven 250

Évadnyitó Frankl Péterrel


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 30. hétfő, 19:30


Műsor:
Ludwig van Beethoven: Prometheus-nyitány, op. 43
Ludwig van Beethoven: I. szimfónia, C-dúr, op. 21
Ludwig van Beethoven: C-dúr zongoraverseny, op. 15

közreműködik: Frankl Péter

A Budapesti Vonósok műsorán megszólaló művek Beethoven első korszakának végén születtek, a két C-dúr darabot, a szimfóniát és a zongoraversenyt első nagy bécsi szerzői estjén (akadémia), 1800-ban mutatta be. Ez a koncert messze több volt, mint egy átlagos bécsi hangverseny, jelentősége a másfél évtizeddel korábbi Mozart-akadémiákhoz fogható, s mintha ezzel a császárváros zenebarátai is tökéletesen tisztában lettek volna: Beethoven új műveit felfokozott izgalommal várták.

A budapesti zenebarátoknak talán nem is kell magyarázni, hogy Frankl Péter fellépését miért várhatjuk ugyancsak felfokozott izgalommal. Játékában egyként figyelhetünk fel a muzsikálás nemes tradícióira és a meglepetésre, meglepődésre mindig kész, örök-kíváncsi zenész játékosságára. Frankl Péter jelenléte tehát már önmagában garancia arra, hogy a koncert valódi eseménnyé váljon.

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!