Program


"Bársony nesz inog" - Írók, zenészek jótékonysági estje a költészet napján a Pécsi Harmadik Színházé

"Bársony nesz inog" - Írók, zenészek jótékonysági estje a költészet napján a Pécsi Harmadik Színházé

A költészet napján, április 11-én este 7 órakor rendhagyó műsorral várjuk az irodalomkedvelőket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 11. kedd, 19:00

„Bársony nesz inog”
A Pécsi Harmadik Színház évtizedek óta mutatja be hitelesen kortárs magyar szerzők műveit.
Most ők is összefogtak, hogy segítsenek nekünk.

Balogh Robert író-költő meghívására érkeznek hozzánk  pályatársai, kortárs íróink, költőink, hogy újabb vagy régebbi szövegeikből, kedvenc kötetük verseiből, prózáiból, akár színházhoz kötődő alkotásaikból olvassanak fel egy-egy részletet. A fiatalok körében rendkívül népszerű modern műfajok egyike, a slam poetry is helyet kap az esten, sőt, zene is lesz, méghozzá Beck Zoli és a Szélkiáltó együttes két muzsikusának jóvoltából.
Izgalmas, változatos, tartalmas összeállításra számíthat tehát, aki eljön, hogy velünk ünnepelje József Attila születésnapját. Ennyi kiváló kortárs szerzővel egy időben, egy helyen ritkán találkozhatunk mi, olvasók. Már emiatt sem érdemes kihagyni ezt a programot, amely középiskolások és egyetemisták irodalmi tanulmányainak bővítését, elmélyítését éppúgy szolgálja majd, mint a kortárs irodalmunk iránt érdeklődő igényes olvasók kíváncsiságának felkeltését. S aki a jelenlévők köteteit is magával hozza, nem távozik dedikáció nélkül!

A ,,Bársony nesz inog” című est a Színházmentő akció keretében valósul meg. Ezúton is köszönjük valamennyi közreműködőnek, hogy lemondott a tiszteletdíjáról, színházunk javára.

Fellépők:
Zene: Beck Zoli, Szélkiáltó

Írók: Ágoston Zoltán, Aknai Péter, Balogh Robert, Csordás Kata, Egressy Zoltán,
Kerékgyártó István, Kiss Georgina, Kiss Tibor Noé, Havasréti József, P. Horváth Tamás,
Horváth Viktor, Meliorisz Béla, Mohácsi Balázs, Simon Bettina, Tóth Krisztina

Slam poetry: Kövér András (Kövi), Hetesi Júlia

Közreműködik: Bacskó Tünde

Az estet vezeti, szerkeszti: Balogh Robert

Ajánlatunk


Dalok és sztorik a pesti éjszakákról - régiek és újak, bohémekről, zenészekről és szerelmekről. A dalokat Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Keleti András, Szűcs Krisztián, Kiss Tibor és a nagyszerű Budapest Bár zenekar tolmácsolja, a történeteket elmeséli két csodálatos színész vendég: Jordán Adél és Vecsei H. Miklós.

A látványos előadás egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. A Báthory Erzsébet című musical-opera Báthory Erzsébet rejtélyes történetét mutatja be.

Ajánló


A négy legjobb barátnő Olaszországba viszi könyvklubját, egy olyan bulis, csajos utazásra, amelyben eddig még sosem volt részük. Amikor az…

Színpadra lép a világhírű Hillsong UNITED, továbbá Matt Maher, Caramel, az Új Forrás, Pintér Béla, Pajor Tamás, a Dics-Suli, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!