Program


Bálint András: Márai-est
2

Bálint András: Márai-est

az író naplóját BÁLINT ANDRÁS kelti életre
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 19. vasárnap, 17:00

Márai-est
az író naplóját BÁLINT ANDRÁS kelti életre

Nehéz éve volt Márainak 1949, melyet Nápolyban töltött emigrációban.

Magyarországon a könyvei „nemkívánatosak” lettek, a külföldön kiadott könyvek jogdíjait nem kapja meg, ellopják vagy letagadják. Keserűség, aggodalom a hazáért, a világért, a magyar irodalomért és a megélhetésért. Vigasza a hite, az otthonról és Európából érkezett levelek, folyóiratok, könyvek. Alkot, a körülmények ellenére. Naplója helyenként megrendítő, de Márai iróniája oldja a kilátástalanságot.

Ami nem hagyja el, az a hit és remény. Az ő szavaival élve: „Utolsó pillanatig erősebbnek lenni, mint a helyzet, amelyet külső erők teremtenek meg körülöttünk. Lélekben nem adni fel semmit, nem engedni; ez a titok.”

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!