Program


Auer Fesztivál Veszprém "REVOLUTION" JANOSKA ENSEMBLE  Közreműködik: MENDELSSOHN Kamarazenekar

Auer Fesztivál Veszprém "REVOLUTION" JANOSKA ENSEMBLE Közreműködik: MENDELSSOHN Kamarazenekar

A patinás Deutsche Gramophone lemezcég exkluzív zenekara, a Janoska Ensemble veszprémi fellépése igazi kuriózum lesz. A három pozsonyi testvér – Ondrej, Frantisek, Roman Janoska – és a szintén rokon Julius Darvas alapította világsztár együttes egyedi hangzást, egyedi stílust hozott létre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 15. szombat, 20:00

„Revolution” - Janoska Ensemble koncertje

Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

Fergeteges este elé nézünk…
A patinás Deutsche Gramophone lemezcég exkluzív zenekara, a Janoska Ensemble veszprémi fellépése igazi kuriózum lesz. A három pozsonyi testvér – Ondrej, Frantisek, Roman Janoska – és a szintén rokon Julius Darvas alapította világsztár együttes egyedi hangzást, egyedi stílust hozott létre. A két hegedűs, egy zongorista és egy bőgős alkotta Janoska Ensmeble unikum a világban, ilyen hangzás, ez a játékmód, a különböző stílusú zenék ilyen felhasználása és az improvizáció egyedi keverése az ő saját ötletük. De az ötlet persze kevés lenne, ha a megkérdőjelezhetetlen virtuozitás, a stílusokban – jazz, népzene, latin, roma és
világzene – való tökéletes jártasság nem társulna hozzá. S mindez együttesen adja a garanciát arra, hogy magával ragadja közönségét ez a káprázatos technikájú együttes.

Zenéjükben, koncertjeiken nincsenek sablonok, mindent az adott pillanat, a kreatív újraformálás, az improvizáció határoz meg. Egyet tehetünk, hallgatjuk őket és élvezzük a semmilyen más stílushoz nem tartozó zenéjük szabad áramlását úgy, ahogy ők diktálják.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!