Program


Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia

Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia

Az installáció az ember megismerési vágyát példázza a földi időn és téren, azaz az „emberen túli” dolgok iránt. A kór okozta, pszichésen nehezen kezelhető szituációk (pszichodémia) és az információáramlásban a hamis tények között való tájékozódás (infodémia) kettőse közösen alakítja az installációt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 19. szerda, 21:00

Árvai György (HU), Korai Zsolt (DE): Parademia
16 éven felüliek számára ajánljuk.

Az audiovizuális mű egy 8x8 méter falat lefedő térben születik meg, amely egy távoli, a megszokott realitáson túli közeget teremtve nemcsak a mindennapi valóságból szakítja ki a nézőt, de közben a konkrét realitással is szembesít. A befogadó napjaink legaktuálisabb filozófiai kérdéseivel találja szembe magát, mint a pandémia negatív hatásai vagy a Föld bolygón túli pozitív, kiaknázatlan lehetőségek.

Árvai György 1988-ban diplomázott a Képzőművészeti Főiskolán díszlet- és jelmeztervezőként. 1985 óta foglalkozik színházi látványtervek készítésével, filmzenék megkomponálásával, kiállítások és egyéb különleges tervek készítésével. 1984-ben alapította meg a Természetes Vészek Kollektíva kísérleti színházi társulatot, amely új szcenikai eszközökkel, különleges dramaturgiával alkalmazza a mozgást, a mozgóképet és a kortárs zenét.

Korai Zsolt 2010-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció szakirányán, de már a tanulmányai alatt rendszeresen részt vett különböző színházi előadások létrehozásában. 2014 óta él Izlandom majd Németországban kisebb nagyobb megszakításokkal. Az elmúlt 5 évben Drezdából és Berlinből készít interaktív animációkat és különféle múzeumi installációkat, de mindeközben folyamatosan dolgozik Magyarországon is színházi és zenei vizualizációkon.

koncepció/zene/látvány/animáció: Árvai György - Korai Zsolt
dr. Mészáros Flóra, Dunajcsik Mátyás

Ajánlatunk


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép. Minden idők egyik legikonikusabb hazai rockalbuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált. „A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem, és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának - tudják, egy A-moll vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes... Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad” – emlékszik vissza Hobo. Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!