Program


Apokalipszis most (1979) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

Apokalipszis most (1979) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei


Apokalipszis most - angol nyelven, magyar felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 26. hétfő, 19:00

Az első Oscar-díj a háromból, amelyet Vittorio Storaro eddig elnyert. A nyolc jelölésből két Oscar-díj lett (hang és operatőri munka), ám ez a film is túlnőtt saját korán. Rendezője, Francis Ford Coppola egy 1899-es Joseph Conrad-regényből - A sötétség mélyén - indult ki, az Apokalipszis most mégis megrázóan 20. századi elmélkedés életről-halálról - az USA vietnami háborújába csomagolva. És mégsem igazi háborús film. (Mint ahogy a nem sokkal előtte készült Szarvasvadász sem illeszthető be a háborús filmek sorába.) Sok elemzője inkább egyfajta road movie-t lát benne. Van ebben igazság, mert az utazó filmhez nem kell feltétlenül végtelenbe nyúló aszfaltcsík. A folyó éppen úgy megteszi. A lényeg ugyanis maga az Út. Willard kapitánynak megbízatása szerint végig kell mennie az úton, hogy végezhessen a renegát Kurtz ezredessel. Az út azonban sok szempontból meghatározóbb, mint a cél: a háború, az öldöklés, a rettegés megismerése. Lehetőség, hogy másként szemlélje a világot.
Számunkra, nézők számára a másként szemlélés a képek által adatik meg. És itt jön a képbe Vittorio Storaro. Ehhez a filmhez ugyanis meg kellett teremtenie egy egyedi képnyelvet. Megtette. Az Apokalipszis most egyszerre az erő, az agresszió és a félelem univerzuma, a tűz és a víz borzongató együttjátszása. Festői és brutális. Storaro képei belénk égnek.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!