Program


Angélique Kidjo – Mother Naturev - Celebrating 40 years
3

Angélique Kidjo – Mother Naturev - Celebrating 40 years

Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

Aktuális előadások



Angélique Kidjo - Mother Nature
Celebrating 40 years

Bármilyen hihetetlen, az egyik legfontosabb afrikai előadó, az elmúlt bő harminc év sokszínű afropop sztárja, Angélique Kidjo még nem lépett fel Magyarországon. Egészen eddig - most ugyanis negyvenéves karrierjét ünneplő turnéja szerencsére a Müpát is érinti, és az ötszörös Grammy-díjas énekes-dalszerző nagy slágereitől legutóbbi szólólemezéig mutatja be pályafutása jelentős állomásait. Mindennek fontos része az emberjogi aktivizmus, és az is, hogy a hasonló gondolkodású popsztárok közül Peter Gabriellel, Stinggel és Bonóval is van közös dala.

Angélique Kidjo művészcsaládból származik, de pályájára az is hatott, hogy kislányként nem volt könnyű dolga Benin oktatási rendszerében. Első lemeze 1981-ben jelent meg, aztán kénytelen volt elhagyni hazáját, hogy Párizsban találjon új otthonra, ahol a nyolcvanas évek második felében a Pili Pili zenekar énekesnője lett, de tehetsége szólókarrierért kiáltott, ami az első nagy nemzetközi lemezszerződésével, és 1991-es sikeralbumával, a világzenei listákat vezető Logozo című LP-vel be is indult. Azóta a műfaj egyik nagy sztárjának számít, aki hazája gazdag ritmusú fon zenéjét okosan keresztezi más hatásokkal, de színes és díjakkal elhalmozott életműve sokféle árnyalatra képes. Tánczenés afropop, autentikusabb hangszerelésű anyagok, afrikai gyökereit kutató albumtrilógia, afro-brazil és afro-kubai kanyarok, a kubai Celia Cruz előtt tisztelgő lemez, és így tovább. Dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

ének - Angélique Kidjo

Közreműködők:
zongora: Thierry Vaton
basszusgitár: Rody Cereyon
dob: Gregory Louis
ütőhangszerek: David Donatien

Fotó: Brantley Gutierrez
Rendező: Müpa

Ajánló


Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!