Program


Andrei Ioniţă és Demény Balázs

Andrei Ioniţă és Demény Balázs

Schnittke, Webern, Janáček, Prokofjev, Kodály

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 15. csütörtök, 19:00

Schnittke: Szvit régi stílusban
Janáček: Pohádka (Tündérmese)
Kodály: Szonatina
Webern: Két darab (1899-es változat)
Prokofjev: C-dúr cselló-zongora szonáta, op. 119

Andrei Ioniţă (cselló), Demény Balázs (zongora)

A harmincas éveik körül járó fiatal generáció művészei már túl vannak első sikereiken, egyre tudatosabban építik előadói profiljukat, izgalmas útkeresés jellemzi játékukat, kamaraformációkban egymást inspirálva hoznak létre jobbnál jobb produkciókat. Demény Balázs Junior Prima Díjas zongoraművész 1989-ben született Kolozsváron, a 2017-es Île de France, a 2018-as Lagny sur Marne, a 2015-ös Hans von Bülow és a 2013-as Carl Filtsch nemzetközi zongoraverseny első díjasa. Kamarapartnere ezúttal Andrei Ioniţă román csellóművész, aki 2015-ben megnyerte a Csajkovszkij-versenyt és azóta az egyik legkeresettebb zenész a különböző kamarazenei fesztiválokon. Műsoruk négy nemzet zeneszerzőinek munkáiból ad ízelítőt a századfordulótól egészen az 1970-es évekig. Hazánkat Kodály muzsikája képviseli: a Szonatina egyaránt mutat Debussy-hatást és használ népzenei dallamfordulatokat. Ezt megelőzően hallhatjuk Alfred Schnittke 1972-ben saját filmzenéiből összeállított barokkos szvitjét, valamint Leoš Janáček 1910-ben írt – majd a következő években kétszer is átdolgozott –, orosz epikus költeményen alapuló muzsikáját. A 15 éves Anton Webern öncenzúra miatt életében nyilvánosan soha be nem mutatott két rövid darabja, valamint Szergej Prokofjev szovjet cenzúra ellenére is elkészült 1949-es szonátája zárja a koncertet.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

 

SOROZAT:

Y generáció

Ajánlatunk


A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon.

Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Steigervald Krisztián generációkutató könyveinek és podcast műsorainak hála mára egyre többen tudjuk, melyik generációhoz tartozunk. Óriási népszerűségnek örvend a téma,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!