Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Táncházról és társművészetekről Tatárné Nagy Ágnessel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 24. csütörtök, 19:00

Az általvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Sorozatunkban a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

 

Néphagyomány a fejlesztő pedagógiában

 

Tatárné Nagy Ágnes munkásságát a néphagyomány és a fejlesztő pedagógia egyedi találkozása jellemzi: néptánc foglalkozást tart óvodáskorú mozgássérült gyermekeknek, baba-mama csoportot és gyermek néptánccsoportot vezet. 

A konduktív pedagógia a mozgássérült gyermekek fejlesztésével és rehabilitációjával foglalkozik. Ágnes ebbe, a Pető András orvos-gyógypedagógus által kidolgozott konduktív pedagógiai módszerbe szövi bele az énekes-mozgásos népi játékok és a néptánc elemeit. 

Hogyan ér össze a gyermekfolklór és a konduktív pedagógia eszköztára? A gyakorlatban is jártas fiatal neveléskutató szakember segítségével ezt az izgalmas témát járjuk körbe a februári Általvető műsorában. 

 

Házigazda: Sándor Ildikó 

Közreműködik: Guessous Mesi (és Barvich Iván, Boros Gerzson Dávid)

 

Ajánlatunk


Győrben ünnepel a legendás gitáros, Michael Schenker!

elkafkásodás két részben

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!