Program


Alessio Elia: Implicate Inklings (klarinétverseny bemutató)

Alessio Elia: Implicate Inklings (klarinétverseny bemutató)

Alessio Elia: Implicate Inklings (klarinétverseny) – ősbemutató
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 4. szombat, 22:00

Közreműködik: Klenyán Csaba (klarinét)
Vezényel: Rácz Zoltán

„Klarinétversenyem a láthatatlan hangok világát próbálja meg felfedezni, vagyis azokat a hangokat kívánja megszólaltatni, melyek a partitúrában nincsenek ugyan leírva, de a hangszerelés által mégis érzékelhetővé, hallhatóvá válnak. A darab címe a 20. századi nagy kvantumfizikus, David Bohm elméletére utal, mely szerint minden, amit a világon érzékelünk, valójában az implicit, rejtett dolgok megnyilvánulása. A darab minden részletében látens, rejtett aspektusok vannak, melyek a következő részekben manifesztálódnak, váratlan, meglepő hangélményt okozva a hallgató számára.” Így fogalmaz új művéről szólván Alessio Elia (1979), aki az elmúlt években számos zeneszerzői díjat elnyert, s akit ma nemzedékének egyik legeredetibb tehetségeként tartanak számon. A római születésű és Budapesten élő komponista versenyművének ősbemutatóján a kortárs zene
előadásának két nyitott szellemű és avatott mestere, a szólista Klenyán Csaba és a zenekart irányító Rácz Zoltán szavatol majd a rejtett hangok megszólalásáért.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!