Program


Adventi koncert a Kispesti Vegyeskar-Gyöngyvirág kórussal

Adventi koncert a Kispesti Vegyeskar-Gyöngyvirág kórussal

A KMO Művelődési Központ ad otthont több mint húsz éve a kórus csütörtöki próbáinak, így „itthon” vannak az intézményben. Évek óta hagyomány már, hogy a KMO-ban az adventi időszakban egy nagyon szép adventi koncerttel teszik még meghittebbé az ünnepvárást. Az 53 éve alakult kórus ezen napra meghitt karácsonyi dalokkal készül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 14. csütörtök, 18:00

ADVENTI KONCERT
Kispesti Vegyeskar- Gyöngyvirág Kórus ünnepváró koncertje
Művészeti vezető: Borhy Csilla

Az ifjabb Somorjai József által 1970-ben alapított Kispesti Vegyeskar-Gyöngyvirág – korábban Gyöngyvirág Kamarakórus – 2020-ban töltötte be fennállásának 50. évfordulóját. Borhy Csilla 2000-ben vette át a szakmai irányítást.

A kórus az eltelt öt évtized alatt mindig igyekezett megőrizni saját, egyéni arculatát. Zenei repertoárjuk kiterjed majd minden korszak zenei stílusára, a gregorián dallamoktól a jazz világáig.

Megalakulása óta a kórus részt vett számos magyar és külföldi kórusversenyen, fesztiválon, valamint kórustalálkozón, többek között Sopronban, Pécsett, Sárospatakon, Egerben, Keszthelyen, Békéstarhoson, Nyíregyházán, Skóciában, Németországban, Franciaországban, Wales-ben, Dániában, Svédországban, Erdélyben, Olaszországban, Svájcban, Lengyelországban, Macedóniában, Szlovákiában, Horvátországban, Prágában, Kárpátalján, a Vajdaságban, Bécsben  és a  2015-ös  pécsi  Európa  Cantat-on.

A vegyeskar zenei sokszínűségét bizonyítja, hogy például egyházzenei kórusversenyen és Nemzetközi Kórusversenyen jazz kategóriában is ARANY fokozatot kapott a szakmai zsűritől. 2004, 2010, valamint 2016-ban Hangversenykórus, 2013 és 2022-ben Fesztiválkórus  minősítést  érdemelt  ki.

A kórus közreműködött a „Miss Saigon”, „Dorian Gray”, valamint a „Cigányszerelem” produkciók zenei anyagának felvételében.  Ugyanakkor szerepelt egy nagy Gershwin koncerten, részt vett Carl Orff: Carmina Burana című művének többféle tolmácsolásában, és egy nagyszabású Kodály-koncerten. A kórustagok felfedezték a világ zenei örökségének egyik különleges részét, a latin-amerikai zenét, amikor egy argentin Mária passiót énekeltek.

Mindezek mellett számos jelentős templomi koncerten vettek részt (Szent István Bazilika, Pannonhalmi Apátság, Mátyás-templom).

2018-ban a Kispesti Önkormányzat a magyar kultúra napja alkalmából - kiemelkedő közművelődési tevékenységéért – kitüntetést adományozott a kórusnak.

Ajánló


Ne hagyja ki a gyönyörű zene felejthetetlen estjét, amelyen a világ egyik legkiválóbb zongoristája és zeneszerzője, Ludovico Einaudio dallamai csendülnek…

A Ki ölte meg az apámat egy intim történet, mégis a politikai környezet és a társadalmi felelősség kérdése áll a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!