Program


A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 2.

A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 2.

A Prima Klasse Weimar sorozat második estéjén az Aura Musicale zenekar kiváló muzsikusaival és hölgy énekesekkel kiegészülve idézi meg Bach, Schubert, Liszt, Schumann és Mendelssohn kompozícióit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 29. vasárnap, 19:30


A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 2.

Közreműködik:

    Murányi Márta, Pásztor Júlia, Drabik Zsuzsanna – szoprán
    Károlyi Katalin, Dezső Sára, Bubnó Márk – alt
    Aura Musicale
    Művészeti vezető: Máté Balázs
    Szent Efrém Férfikar
    Művészeti vezető: Bubnó Tamás

Nehéz pontosan felmérni, hogy mit adott a világnak és az európai kultúrtörténetnek egy látszólag jelentéktelen türingiai kisváros: Weimar. Pedig Johann Wolfgang von Goethe választott otthona lett az európai klasszicizmus egyik legjelentősebb fellegvára: a költőóriáson kívül itt alkotott még Schiller, Herder, Liszt, Richard Strauss, itt mutatták be a Lohengrint, itt élt élete végén Friedrich Nietzsche, innen indult a Bauhaus mozgalom. Csaknem 10 évig itt komponálta remekműveit Johann Sebastian Bach és az ifjú Felix Mendelssohn is itt bontogatta szárnyait az idős Goethe mellett. Egy kevéssé hivalkodó, ám annál kiműveltebb ékkő Weimar városa, a klasszikus műveltség egyik zászlóvivője, ahová a Szent Efrém Férfikar három napra beköltözteti a Budapest Music Center közönségét – és ahol mindenki megtapasztalhatja Goethe mester lényegre törő bölcsességét: „A művészet a kimondhatatlan tolmácsa.”

Johann Sebastian Bach számtalan kamara- és orgonaművet komponált a weimari hercegi udvarban, illetve későbbi lipcsei kantáta termésének előképei, előzményei is megjelennek a Weimarban töltött időszak alatt. A Prima Klasse Weimar sorozat második estéjén az Aura Musicale zenekar kiváló muzsikusaival és hölgy énekesekkel kiegészülve idézi meg Bach, Schubert, Liszt, Schumann és Mendelssohn kompozícióit.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!