Program


A skarlát betű • Győri Balett

A skarlát betű • Győri Balett

A Győri Balett a 2017/18-as évadban ismét egy két felvonásos, egész estés balett művel jelentkezik, és nem kevesebbre vállalkozik, mint az amerikai író Nathaniel Hawthorne nagy sikerű, A skarlát betű címet viselő regényének első balett színpadi adaptációjának bemutatására.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 14. csütörtök, 19:00

Hawthorne az amerikai irodalom kulcsfigurája volt a 19. században, 46 éves korában, 1850-ben készült el első, ám azonnal nagy hatású regénye: A skarlát betű, amely az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában játszódik. A regény magán hordja a puritanizmus minden tónusát és azt a légkört, amelyben egyszerre van jelen a szentség és a képmutatás, az erkölcs és az álszentség.

A mű egy házasságtörés történetét meséliel, hősnője a csodálatos Hester Prynne, akit hűtlenség vádjával elítélnek és a házasságtörés jelét: a vörös 'A' betűt ruháin is hordania kell. Hester azonban emelt fővel vállalja mindezt, és gyöngéd szeretettel neveli házasságtörésben fogant gyermekét, a kis Pearlt. Társát a bűnben nem nevezi meg, már csak azért sem, mert az a közösség nagy tiszteletben álló fiatal lelkésze: Arthur Dimmesdale.

A darabban az erkölcs és az álszentség keveredik a bűntudat mardosásával és a bosszúvággyal. A regény legizgalmasabb erkölcsi dilemmája a bűn és az érzelmek felvállalásának kettőssége. A táncmű koreográfusa a társulat művészetivezetője, a Harangozó-díjas Velekei László. A produkció elkészítésében pedig olyan művészek a társai, mint Bozóki Mara díszlettervező, Velich Rita jelmeztervező és a nemzetközileg is elismert Yaron Abulafia fénytervező.

Előadók:

Hester Prynne - Matuza Adrienn 

Arthur Dimmesdale tiszteletes - Jekli Zoltán Harangozó-díjas 

Pearl, Hester kislánya - Paál Nóra 

Roger Chillingworth - Luigi Iannone 

Wilson tiszteletes – Engelbrecht Patrik 

Bellingham kormányzó - Horváth Krisztián

Margaret Bellingham  - Tetiana Baranovska 

Hester szolgálója - Tran Viktória 

Indiánok - Daichi Uematsu, Szentiványi Richard

 

Lányok: Guti Gerda, Herkovics Eszter Adria, Joó Lea Napsugár, Kovács Eszter, Marjai Lili Anna, Szendrey Rebeka, Tatiana Shipilova

Asszonyok: Szalai Judit, Tüű Barbara

Férfiak: Borna Cicak, Daichi Uematsu, Gémesi Máté, Luka Dimic, Thales Henrique, Szentiványi Richard, Nikolas Askonidis

Gyerekek: Dombi Polett, Hergenrőder Anna Réka, Horváth Anna Zorka, Horváth Róza, Nagy Lara, Nyári Viktória, Paál Nóra, Szeredi Bertalan

Közreműködnek a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei

 

Asszisztens: Jónás Zsuzsa Harangozó-díjas, Bajári Levente Harangozó-díjas

Zene: zenei montázs

Jelmez: Velich Rita

Díszlet: Bozóki Mara

Fény: Stadler Ferenc 

Dramaturg: Csepi Alexandra

Koreográfus: Velekei László, Seregi- és Harangozó-díjas, Érdemes művész

Igazgató: Velekei László, Seregi- és Harangozó-díjas, Érdemes művész

Ajánlatunk


közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!