Program


A húsvét a művészetben - Dr. Papp Miklós teológussal - Beszélgetés és filmvetítés

A húsvét a művészetben - Dr. Papp Miklós teológussal - Beszélgetés és filmvetítés

Márciustól minden hónap utolsó keddi művészeti vetítése filmklubbal egészül ki. A filmet a téma meghívott szakértőjével vezetjük fel: útmutatót adunk, hogy mire érdemes figyelni, gondolatébresztő kérdéseket vetünk fel, és a téma hazai vonatkozásait is felvillantjuk kb. fél órában. A film után pedig a közönségnek lehetősége van a szakértőtől kérdezni, és a filmmel kapcsolatos benyomásait megosztani.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 28. kedd, 18:00

Moderátor: Kovács Ágnes művészettörténész

Meghívott szakértő: Dr. Papp Miklós görögkatolikus pap, teológus

Látványos film az emberiség történelmének egyik legkiemelkedőbb eseményéről, Jézus Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról. A valaha létrejött legnagyszerűbb képzőművészeti alkotásokat bemutató dokumentumfilm, amelyet a műkincsek kiállítási helyén, a múzeumokban és galériákban forgattak. Caravaggio, Leonardo, Raffaello, El Greco és Dalí megkerülhetetlen munkáit állítja a középpontba. „Aki érdeklődik a képzőművészet vagy a vizuális kultúra iránt, annak mindenekelőtt ismernie kell a kereszténység alapjait.”  Rachel Campbell-Johnston, The Times

Angol képzőművészeti film, 85 perc, 2020

Angol nyelven, magyar felirattal ,2K, DCP, ARt filmnek besorolva

Rendező: Phil Grabsky

Korhatár: 12

 

Ajánlatunk


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!