Program


MÁTYÁS KIRÁLY MEG AZ IGAZMONDÓ JUHÁSZ - Aranygyapjú Társulat
4

MÁTYÁS KIRÁLY MEG AZ IGAZMONDÓ JUHÁSZ - Aranygyapjú Társulat

Hogyan lett a csobánlegény Burkusország királya?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 28. csütörtök, 10:30

Az Aranygyapjú Társulat zenés bábelőadását Illyés Gyula azonos című népmese feldolgozása, illetve középkori zenénk azon rétege ihlette, melynek nyomait mai napig nyomon követhetünk a tekerős és kobzos népzenei gyakorlatban. Az előadásban felcsendülnek francia, olasz reneszánsz darabok és középkori magyar dallamok.

Mátyás király és az igazmondó juhászlegény történetét egy különleges nemezből készült díszlet előtt nemezbábokkal jelenítjük meg.

Mesénk jeleneteibe a gyerekeket is bevonjuk...

Díszlet, bábok: Barta Csilla

Játsszák:

Zombori Györgyi (ének, tekerő)

és Krisztin Róbert (ének, koboz)

Ajánlatunk


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Ajánló


Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!