Program


A filmek komornyikja - Zene, szolgálatára! -10-15 éveseknek - Liszt-kukacok Akadémiája

A filmek komornyikja - Zene, szolgálatára! -10-15 éveseknek - Liszt-kukacok Akadémiája

Szimfonikus zenék a filmtörténet hajnaláról

Aktuális előadásokSzimfonikus zenék a filmtörténet hajnaláról

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara
Mesélő: Mona Dániel
Vezényel: Dénes-Worowski Marcell

Aki azt gondolja, hogy a filmekben kizárólag a kép számít, és a zene csak jelentéktelen kíséret, az nem is tévedhetne nagyobbat. A filmzeneszerzés nem mindennapi szakma: nem elég jó zenéket írni, érezni kell egy-egy jelenet hosszát, hangulatát és minden mozzanatát. Az igazán jó filmzeneszerző olyan dallamokat alkot, amelyről azonnal felismerjük a filmet, közben pedig hűen mutatja be, támasztja alá, erősíti meg és támogatja az adott képsor mondanivalóját. És hogy mióta léteznek filmzenék? Mely klasszikus zeneszerzők komponáltak filmekhez, és kiknek a zenéit használták fel utólag a mozivásznon? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Zene, szolgálatára! című évad februári koncertje, ahol a 170 éves Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara arra is mutat példát, hogyan változik meg egy jelenet, ha más zenét illesztünk alá.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

SOROZAT:

Zene, szolgálatára!

Ajánló


„Fantasztikus pozitív életenergia és életerő van mindkettőjükben!” A Haydn és Mozart művészetéért gyerekkora óta rajongó Takács-Nagy Gábor szavai ezek.

A 0-3 éves korú kisgyerekeknek ajánlott interaktív programon zenekarunk művészei számukra kedves, örömteli művekkel készülnek. A sorozat megálmodója és műsorvezetője…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!