Program


A férjem - storytelling est (KÜLSŐ HELYSZÍN - 1024 Bp. Keleti Károly u. 13/a)

A férjem - storytelling est (KÜLSŐ HELYSZÍN - 1024 Bp. Keleti Károly u. 13/a)

A storytelling egy innovatív, hazánkban még meglehetősen ismeretlen műfaj, amellyel az alkotók szeretnék megismertetni a magyar közönséget. A storytelling est során egy-egy, az előadásban (is) megjelenő társadalmilag kurrens témát tárunk fel mélységeiben, személyes szemszögből megközelítve meghívott női vendégekkel, valamint a közönség bevonásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 24. péntek, 19:00

A férjem - storytelling est
KÜLSŐ HELYSZÍN!

A művészeti program részeként, A férjem színházi előadás köré storytelling estek szerveződnek. A storytelling egy innovatív, hazánkban még meglehetősen ismeretlen műfaj, amellyel az alkotók szeretnék megismertetni a magyar közönséget. A kezdeményezést maga az írónő inspirálta, aki maga is rendszeresen szervez ilyen eseményeket. A storytelling est során egy-egy, az előadásban (is) megjelenő társadalmilag kurrens témát tárunk fel mélységeiben, személyes szemszögből megközelítve meghívott női vendégekkel, valamint a közönség bevonásával. A storytelling, a performansz eszközeit és esztétikáját használja fel.
Moderátor: Levko Esztella, Száger Zsuzsanna
Az eseményt Fajgerné Dudás Andrea képzőművész performansza indítja.

A férjem magyar - macedón összművészeti projekt megálmodója Levko Esztella és Száger Zsuzsanna színésznők. A két alkotó első közös nemzetközi projektjét a színház és a képzőművészet fúziójával hozza létre. A projekt keretein belül többek között egy egyedülálló színházi ősbemutatót valósítanak meg A férjem címmel. A színházi előadás alapja a többszörösen díjnyertes észak-macedón írónő Rumena Buzsarovszka azonos című novelláskötete. Buzsarovszka egy friss, karcos, balkáni női hang. Történetei tűpontosan reflektálnak a régió változóban lévő posztkommunista, patriarchális valóságára, amelynek jellemzője a nőket gyakran megbélyegző nemi sztereotípiák jelenléte. Írásai Európa-szerte ismertek. Magyarországon először készül a novelláskötetéből színpadi adaptáció Pass Andrea rendezésében. A kétszereplős előadás látványvilágát a Godot Katalizátor-díjas Fajgerné Dudás Andrea képzőművész tervezi.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap; MASZK Egyesület Szeged, Független Előadó-művészeti Szövetség Támogatási Alap, Strausz Mónika, Sarolta Kulturális és Közéleti Tér
Együttműködő partnerek: KÉPEZŐ Galéria, Trafó Kortárs Művészetek Háza, MASZK Egyesület, Szeged; ELTE BTK Szláv Filológiai Intézet, Ludwig Múzeum; IKEA, Egyenlítő Alapítvány

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!