Program


A Felvilágosodás Korának Zenekara /RÉGIZENE FESZTIVÁL / 18:00 Prelúdium az Előadóteremben

A Felvilágosodás Korának Zenekara /RÉGIZENE FESZTIVÁL / 18:00 Prelúdium az Előadóteremben

A Müpa Régizene Fesztiválján például a barokk összefoglaló mestere, Bach hangszeres zenéjének néhány különleges szépségű darabját szólaltatják meg.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 28. péntek, 19:30

2020. február 28. péntek
19:30 — 22:00


    J. S. Bach: Sinfonia az Am Abend aber desselbigen Sabbats című kantátából, BWV 42
    J. S. Bach: d-moll versenymű három hegedűre, BWV 1063 (Huw Daniel átirata)
    J. S. Bach: c-moll versenymű oboára és hegedűre, BWV 1060
    J. S. Bach: I. (C-dúr) zenekari szvit, BWV 1066
    J. S. Bach: d-moll versenymű két hegedűre, BWV 1043

1986-ban brit historikus zenészek egy csoportja zenekart alapít, de nem szerződtetnek fő-zeneigazgatót: maguk veszik kézbe az együttes irányítását. Vezetni persze kell valakinek, ezt három hegedűs vállalja - de még ők is váltják egymást. Merje ezek után valaki azt állítani, hogy egy zenekarban nem lehetséges a demokrácia!
A Felvilágosodás Korának Zenekara nem véletlenül volt már megalakulásakor öntudatos együttes: nagyon hamar kivételes presztízst vívott ki magának. Ezt jelzi, kikkel dolgoztak együtt az elmúlt évtizedekben: Frans Brüggen, Gustav Leonhardt, Christopher Hogwood, Charles Mackerras, René Jacobs, Roger Norrington, William Christie, Philippe Herreweghe, Robin Ticciati, Yannick Nézet-Séguin - néhányan a néhai és jelenlegi, nagynevű partnerek közül. Van egy, a zenekarral együttműködő, szűkebb művészcsoport is: ők azok, akiket a megtisztelő „principal artist” titulussal illetnek. Mi, magyarok, büszkék lehetünk arra, hogy e körben Simon Rattle, Vladimir Jurowski, Mark Elder és John Butt mellett Fischer Iván és Schiff András is megtalálható. Hasonló büszkeségre adhat okot, hogy a „vetésforgóban” egymást váltó három zenekarvezető hegedűs között - az együttest a budapesti koncerten irányító Margaret Faultless és Matthew Truscott mellett - ott találjuk Kati Debretzenit is.
Bár a zenekar (nevéhez illőn) hivatalosan a 18. század második felének zenéjét tekinti törzsrepertoárjának, azért ehhez az elvhez nem ragaszkodnak vaskalaposan. A Müpa Régizene Fesztiválján például a barokk összefoglaló mestere, Bach hangszeres zenéjének néhány különleges szépségű darabját szólaltatják meg.

Közreműködők:
hegedű   Margaret Faultless (zenekarvezető), Huw Daniel
oboa       Katharina Spreckelsen

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!