Program


A Duo Domo kamaraestje- Hartmann Domonkos és Csabay Domonkos - Y generáció

A Duo Domo kamaraestje- Hartmann Domonkos és Csabay Domonkos - Y generáció

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 11. szombat, 19:00

Strohl: Magány
Strohl: Nagy dramatikus szonáta („Titusz és Bereniké”)

SZÜNET

Schumann: Liederkreis, op. 39 – 1. In der Fremde, 5. Mondnacht, 6. Schöne Fremde, 9. Wehmut, 10. Zwielicht, 11. Im Walde, 12. Frühlingsnacht
Schumann: Fantáziadarabok, op. 73
Thomas Adès: Lieux retrouvés

Duo Domo: Hartmann Domonkos (cselló), Csabay Domonkos (zongora)

Még csak négy éve muzsikálnak együtt, de már két rangos megmérettetést is megnyert Hartmann Domonkos és Csabay Domonkos duója: a Lyoni Nemzetközi Kamarazenei Versenyt és a Birminghami Nemzetközi Zongora- és Kamarazene-fesztivál versenyét. Hartmann Domonkos a budapesti Zeneakadémián Rohmann Ditta és Kokas Dóra, Bécsben Várdai István tanítványa, 2022-ben Junior Prima Díjat vehetett át. Csabay Domonkos 2015-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kemenes András és Lantos István növendékeként, azóta a Royal Birmingham Conservatoire-ban tanul és Anglia-szerte koncertezik. Formációjuk létrejötte elsősorban hasonló zenei nevelésüknek, ízlésüknek és gondolkodásmódjuknak, valamint a kamarazene iránti kölcsönös elkötelezettségüknek köszönhető. Hartmann Domonkos szerint „komolyan kell venni, ha az ember olyan partnerre talál, akivel jól tud együtt dolgozni”, elmélyült és hosszútávra tervezett együttműködésük jele, hogy már közös lemezen is dolgoznak. Solti termi műsoruk három szerzőre fókuszál: rövid lírikus kompozíciót és Racine-drámát feldolgozó szonátát hallhatunk az itthon még kevéssé ismert francia zeneszerzőnőtől, a Debussy-kortárs Rita Strohltól, majd az érett romantikus Robert Schumann dalai és néhol dalszerű fantáziadarabjai szólalnak meg, végül Thomas Adès brit zeneszerző 2009-es kompozíciójának különböző természeti képeivel és ördögi kánkánjával zárul az este.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Az Orfeum mágusa A Budapesti Operettszínház 100. jubileumi évének díszelőadása − ez a vadonatúj nagyoperett − mágikus időutazásra hívja a becses publikumot.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!