Program


A Bipoláris, avagy menekülési technikák a zártosztályról - Meglepetés vendég: Hajdu Steve

A Bipoláris, avagy menekülési technikák a zártosztályról - Meglepetés vendég: Hajdu Steve

Adott egy világmegváltó tervekkel rendelkező 20 éves ifjú színészhallgató, aki előtt ott áll az egész ÉLET.
Aztán egyik napról a másikra minden megváltozik, összezavarodik, majd hirtelen "megvilágosodik": csak a szeretet, a szerelem fontos! A baj csupán annyi, hogy mindezt 3 napon keresztül, nonstop, mezítláb hirdeti a körúton, minden szembejövőnek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 13. szerda, 19:00

Egyszemélyes vígjátékban mutatja be a bipoláris személyiségzavart Ujvári Csaba.

A Bipoláris – Menekülési technikák a zártosztályról a színész személyes élményein alapul, amelyek színpadi adaptációjára főiskolai osztálytársa és jóbarátja, Hajdu Steve biztatta, aki maga is felbukkan a darabban.

Ujvári Csaba 1995-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, a híres Horvai–Kapás színészosztályban, bipoláris személyiségzavara miatt azonban 30 évre pályaelhagyó lett. A főiskolai évekről készített 2018-as Osztálytalálkozó című dokumentumfilmben – amelynek rendezője volt – hallhatunk néhány történetmorzsát betegségéről, ezekről az előadásban is részletesen beszámol.

A Bipoláris – Menekülési technikák a zártosztályról 30 év tapasztalatait fogalmazza meg a bipoláris személyiségzavarról, depresszióról, pánikbetegségről, szorongásról egy másfél órás előadásban, humoros formában. Élményeit olykor stand-up comedy-szerűen, olykor bejátszásokkal tarkítva meséli el lánya és alkotótársa, Ujvári Panna segítségével.

A darab célja azonban nemcsak személyes történetek megosztása, hanem az is, hogy a mentális betegségeket hitelesen, tabuk nélkül ábrázolja és formálja beszédtémává. A premier után Ujvári Csaba az RTL Reggeli című műsorában elmondta, sok hasonló helyzetben lévő néző kereste meg őt, akik megosztották vele személyes történeteiket, és kifejezték, milyen nagy szükség van egy olyan darabra, ami segít megérteni és elfogadtatni az állapotukat.

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

vígjáték két részben

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!