Program


A Bipoláris, avagy menekülési technikák a zártosztályról - Meglepetés osztálytárs: Hajdu Steve

A Bipoláris, avagy menekülési technikák a zártosztályról - Meglepetés osztálytárs: Hajdu Steve

Adott egy világmegváltó tervekkel rendelkező 20 éves ifjú színészhallgató, aki előtt ott áll az egész ÉLET.
Aztán egyik napról a másikra minden megváltozik, összezavarodik, majd hirtelen "megvilágosodik": csak a szeretet, a szerelem fontos! A baj csupán annyi, hogy mindezt 3 napon keresztül, nonstop, mezítláb hirdeti a körúton, minden szembejövőnek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 10. péntek, 19:00

Egyszemélyes vígjátékban mutatja be a bipoláris személyiségzavart Ujvári Csaba.
A Bipoláris – Menekülési technikák a zártosztályról a színész személyes élményein alapul, amelyek színpadi adaptációjára főiskolai osztálytársa és jóbarátja, Hajdu Steve biztatta, aki maga is felbukkan a darabban.

Ujvári Csaba 1995-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, a híres Horvai–Kapás színészosztályban, bipoláris személyiségzavara miatt azonban 30 évre pályaelhagyó lett. A főiskolai évekről készített 2018-as Osztálytalálkozó című dokumentumfilmben – amelynek rendezője volt – hallhatunk néhány történetmorzsát betegségéről, ezekről az előadásban is részletesen beszámol.

A Bipoláris – Menekülési technikák a zártosztályról 30 év tapasztalatait fogalmazza meg a bipoláris személyiségzavarról, depresszióról, pánikbetegségről, szorongásról egy másfél órás előadásban, humoros formában. Élményeit olykor stand-up comedy-szerűen, olykor bejátszásokkal tarkítva meséli el lánya és alkotótársa, Ujvári Panna segítségével.

A darab célja azonban nemcsak személyes történetek megosztása, hanem az is, hogy a mentális betegségeket hitelesen, tabuk nélkül ábrázolja és formálja beszédtémává. A premier után Ujvári Csaba az RTL Reggeli című műsorában elmondta, sok hasonló helyzetben lévő néző kereste meg őt, akik megosztották vele személyes történeteiket, és kifejezték, milyen nagy szükség van egy olyan darabra, ami segít megérteni és elfogadtatni az állapotukat.

Ajánlatunk


Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Ajánló


Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek,…

Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Egerbe!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!