Program


A 100 Tagú Cigányzenekar Fergeteges Születésnapi Gálakoncertje

A 100 Tagú Cigányzenekar Fergeteges Születésnapi Gálakoncertje

100 Tagú Cigányzenekar – a világhírű hungarikum
 több

A 100 Tagú Cigányzenekar idén ünnepli 33. születésnapját. A klasszikus szimfonikus zenekarként működő, a világon teljesen egyedülálló zenei formáció immár több, mint ezer koncertet adott a világ számos pontján, de folyamatosan jelen van a hazai zenei életben is. Hagyományápoló művészeti tevékenységének értéke felbecsülhetetlen.

A zenekar a klasszikus komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, nótát és népdalt játszik. A hagyományos hangzásvilág ápolása és megőrzése mellett, megtaláljuk a modern világ zenei útkeresését, mint az egyik legkézenfekvőbb kommunikációs eszközt. A különleges és egyedi hangszerelésben megszólaltatott repertoárjával utánozhatatlan a magyar és a nemzetközi zenei világban is.

A zenekar a Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerte el, ugyanebben az évben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A társulat fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. A 100 Tagú 2014. március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. Ez a minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.

Ajánló


REGINALD ROSE: 12 dühös ember ítélet két részben – a Kultúrbrigád és az…

ŐSBEMUTATÓ Ismerünk mindannyian egy több mint százéves történetet, amely a mai napig nem…

Robin Hawdon: Tökéletes esküvő vígjáték két felvonásban Az előadás hossza: 2ó 30p