Program


23/24 A nagyenyedi két fűzfa
6

23/24 A nagyenyedi két fűzfa

Jókai Mór elbeszélésnek 21. századi zenés adaptációja egy mai keretjátékba illesztve meséli el a nagyenyedi fiatalok történetét. Egy erdélyi kirándulás alkalmával jut el egy osztály Nagyenyedre, ahol a diákok a tanáruk elbeszélése alapján ismerik meg a hős fiatalokat, illetve ébrednek rá a múlt ismeretének fontosságára.

Aktuális előadásokJókai Mór elbeszélése nyomán a szövegkönyvet és a dalszövegeket írta: VIZELI CSABA

zeneszerző: PÉCSVÁRADI ZOLTÁN

A nagyenyedi két fűzfa történetének háttere a Rákóczi szabadságharc, de a főszereplői kollégiumi diákok, akik kiállnak a közösségükért. A középpontban a fosztogató hadak és a békés polgárok ellentéte áll, de főszereplői a hős diákok és egy ártatlan szerelem. Egy modern, 21. századi nyelvezettel megszólaló, de a korabeli értékeket bemutató zenés színpadi mű, melyben a fiatalok mai is ismert konfliktusai, élethelyzetei is visszatükröződnek. Egymásért küzdés, az összefogás, a közösség szerepének fontossága, az első szerelem csodája, a bátorság, az egyén kiállása mind meghatározó szerepe a történetnek, mely méltó módon illeszkedik a hasonló témákat feldolgozó nagysikerű zenés előadások sorába.

Családi musical.

Rendező: Gieler Csaba

Ajánló


Szergej Prokofjev HÁBORÚ ÉS BÉKE Kortárs opera Opera tizenhárom jelenetben, két részben, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!