Program


2 - Berstein - Ellington- Dvorák - Óbudai Danubia Zenekar

2 - Berstein - Ellington- Dvorák - Óbudai Danubia Zenekar

Óbudai Danubia Zenekar

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 18. csütörtök, 19:30

Cage: 4'33”
Ives: A megválaszolatlan kérdés
Copland: The Tender Land – szvit: 3. The Promise of Living (Az élet ígérete)
E. Bernstein: A hét mesterlövész
Ellington: New World A-Comin' (Új világ jő)
Dvořák: 9. (e-moll) szimfónia, op. 95 („Az Újvilágból”)

Juhász Attila (zongora)

Óbudai Danubia Zenekar

Vezényel: Azis Sadikovic

„(…) amit a kezemben tartok, az az egészség, a harmónia és a táperő jelképe. Egyszerűsége keleties egyszerűség, mi azonban amerikaiak vagyunk, Kilgore, nem kínaiak. Nekünk, amerikaiaknak színpompás, háromdimenziós, zamatos jelképek kellenek. Legfőképpen pedig olyan jelképekre sóvárgunk, amelyeket még nem rontottak meg a nemzetünk által elkövetett főbenjáró bűnök, mint például a rabszolgatartás, a fajirtás vagy a bűnös hanyagság, sem a kisstílű kapzsiság és ravaszság. – Nézzen föl, Mr. Trout – mondtam, és türelmesen vártam. (…) Az öregember fölnézett. (…) Látta, hogy egy almát tartok a kezemben.” Vajon kitől származhat az idézet, és mi kapcsolja azt a hangverseny műsorához? Az eddigi évadoktól eltérően a zenekar 2018/19-es jubileumi szezonjában a koncerteket összetartó tematika megfejtését a nézőkre bízza.

Rejtvények évada – Danubia 25.

Ünnepi évadunkban játékra invitáljuk Önt: fejtse meg a koncert leírásaként szereplő idézet forrását (műcím, szerző), és hogy mi kapcsolja őket a szóban forgó koncerthez. A 2 című koncerthez kapcsolódó játék időtartama 2018. október 8-tól 18-ig tart. A megfejtések beküldésére szolgáló felület ebben az időszakban lesz elérhető, amit majd előre jelzünk. De gondolkozni már szabad!

 

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!