Élményprogram, Pihentető, Kikapcsolódás

14 program


Fedezd fel velünk az erőművészet gyöngyszemét és barangoljuk be együtt az egykori November 7. Hőerőmű ipari monstrumait!

Fedezd fel velünk népgazdaságunk büszkeségét és barangoljuk be együtt az egykori November 7. Hőerőmű zászlóshajó épületeit egy könnyű, földszintes séta keretében!

Szervíz alagút, kazánház, légópince, laborok, optikai válogató. Utazz velünk térben és időben az egyetem központi épületei között!

irodalmi est és borkostoló

Járjuk be együtt az egykor virágzó veszprémi zsidó közösség ikonikus helyeit Auer Lipót szülőházától az izraelita ravatalozóig!

Pusztulásukban is lenyűgöző épületek a Monarchia legnagyobb katonavárosában, ahová eddig nem mertél belépni…

Bányavárosi sétánkon a csingeri fekete gyémánt nyomába eredünk. Kövesd te is a lámpást, és dúdold velünk a bányászhimnuszt!

Miről mesél a régi Hosszú utca? Sétánkon feltárulnak a felújított Szent Anna kápolna titkai, egy bögre frissítő italt kortyolgatva bejárjuk az újjászületett Ruttner-házat, majd együtt ismerkedünk a Jókai utca szépséges házainak kalandos történetével.

Kossuth-díjasok művei a házban és egy magyar világtalálmány a hátsó udvarban: inotai idő-kapszulánk téged is az 50-es évekbe repít vissza!

Készíts te is profi képeket a hűtőtornyokról vagy a kazánház csőkígyóiról aranyérmes fotográfusunk vezetésével!

Sétánkon a vasúti járműjavítás korabeli fellegvárát, a századforduló Budapestjének második legnagyobb területű vasúti létesítményét, az Istvántelki Főműhely gőzöscsarnokát járjuk be.

Szintén zenész? Kukkants be a világhírű veszprémi hegedűművész, Auer Lipót gyermekkori otthonában működő hegedűkészítő műhelybe, majd tarts velünk a helyi zsidó közösség mindennapjait felidéző sétánkon egészen az izraelita temetőig és ravatalozóig!

Alig akad olyan fotós, akinek ne szerepelne bakancslistáján az egykori Istvántelki Főműhely bejárása. Urbex fotóstúránkon körbesétálunk a 120. évét taposó csarnokban, ahol már szétbontott vagy újjászületésre váró vasúti kocsikat, mozdonyokat, és egyéb ritkaságnak számító szerelvényeket fotózhatsz kedvedre. Profi túravezetőnk kompozíciót, beállításokat javasol neked, miközben válaszol a kérdéseidre. Az épületben többnyire félhomály uralkodik, ezért ajánljuk, hogy a fotóstúrára fényerős objektívet: nagylátó-, vagy halszem objektívet hozz magaddal.

Belépni tilos? Velünk szabad!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!