Program


Zempléni Fesztivál, Bécsi kávéuzsonna, Kreisler, Schubert, Csajkovszkij, Elgar

Zempléni Fesztivál, Bécsi kávéuzsonna, Kreisler, Schubert, Csajkovszkij, Elgar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar vonósnégyesének hangversenye

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 12. szombat, 17:00

Tfirst Péter, Hargitai Géza  ̶  hegedű
Várnagy Mihály – brácsa
Kertész Ottó – gordonka

A műsor háziasszonya: Jászter Beáta

Kreisler: Kis bécsi induló
Elgar: Salut d’amour
Rózsavölgyi verbunkos
Vecsey: Valse triste
Schubert: Német táncok
Csajkovszkij: Walse sentimental
és más zenei finomságok...

A bécsiek úgy tartják, hogy 1683-ban a törökök sikertelen hadjáratát követően zsákmányolt kávébabbal került a városba a különleges ital.  A kávéfogyasztás elterjedésében pedig nagy szerepet játszott  a császári udvar  egyik kémje, aki 1685-ben megalapította  az első bécsi kávéházat.  A bécsiek igazi kultúrát teremtettek  a kávéfogyasztásból  és különleges életérzéssé magasztalták a kávézást. Mai kávéuzsonnánk keretében a bécsi kávéházak hangulatát  idézzük meg  finom kávék  és  sütemények mellett,  kávés történetekkel,  irodalmi  szemelvényekkel és sok muzsikával. A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjaiból álló vonósnégyes Kreisler, Schubert, Elgar, Csajkovszkij, Rózsavölgyi, Vecsey műveivel hozza  közel hozzánk a kedélyes Bécset.

Sátoraljaújhely Önkormányzata támogatásával!

Ajánlatunk


A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett olyan darabjai hangoznak el a hazai jazzélet kiemelkedő művészeinek előadásában, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak a jazz-zel és az improvizatív zenével.

Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!