Program


Turné: Skócia, Edinburgh

Turné: Skócia, Edinburgh

Schubert: Varázshárfa– nyitány
Brahms: Hegedűverseny
Dvořák: 8. szimfónia
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 19:00

Az Usher Hall Edinburgh legnagyobb hangversenyterme, amely 1914-ben eleve erre a célra épült, és mindig is ezt a célt szolgálta. Jobb és baloldalán egy-egy színházzal, a Royal Lyceum Theatre-rel és a Traverse Theatre-rel, a város és egyáltalán Skócia egyik legjelentősebb kulturális helyszínének, és az ország kiemelt műemléképületének számít. A Budapesti Fesztiválzenekar Schubert Varázshárfa-nyitányával, Brahms Hegedűversenyével ésDvořák 8. szimfóniájával lép fel ezen a helyszínen.

Az Usher Hall mintegy 2200 főt befogadó, a közelmúltban felújított nagyterme – köszönhetően kiváló akusztikájának – nem csak a közönség, a muzsikusok körében is népszerű. A terem alapítója és névadója egy skót whisky-gyártó, Andrew Usher volt, aki nemes szeszből szerzett hatalmas vagyonának 100 000 fontját nemes célra, hangversenyterem építésére adományozta a városnak.

1910-ben pályázatot írtak ki az épületre, amelyre 130 pályamű érkezett be. Ezek közül a Leicester-i Stockdale Harrison&Howard H. Thomson építésziroda terveit választották ki. Az új hangversenyterem alapkövét 1911 júliusában V. György és Mária királynő tette le. A falakat Harry Gamley szobrász híres zenészekről és a skót kultúra nagyjairól készített domborművei díszítik, Walter Scott-tól és Robert Burns-től Bachig, Mozartig, Brahmsig és Griegig. A koncerttermet 1914-ben Händel, Bach, Wagner, Beethoven és egy skót zeneszerző, Haamish MacCunn zenéjével avatták fel. A névadó nem érhette meg az ünnepi alkalmat, Andrew Usher még az építkezés kezdete előtt meghalt. A terem azóta szolgálja a közt, a hangversenyeken túl helyet adva egyéb kulturális és politikai rendezvényeknek is, sőt domborműves falai 1986-ban még ökölvívó tornát is láthattak. Az Usher Hall kezdettől az Edinburgh-i Fesztivál egyik központi helyszíne, 1947-ben, az első fesztiválon Bruno Walter vezényelte itt a Bécsi Filharmonikus Zenekart. Jegyvásárlási lehetőség itt

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!