Program


The Shanghai Quartet / BTF 2017

The Shanghai Quartet / BTF 2017

Csodálatosan zabolátlan és elgondolkodtató előadás – írta a Washington Post zenekritikusa a Shanghai Quartet egyik koncertje után.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 22. szombat, 19:30

A briliáns technikájú és szenvedélyesen muzsikáló zenészekből álló együttes napjainkra az egyik legelismertebb kamaraformációvá vált.

A sanghaji konzervatórium növendékeiből alakult együttes 1983-ban jött létre. A vonósnégyes az elmúlt három évtizedben Ázsiában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint egy sor európai országban lépett már fel. Neves szólistákkal – mint például a Tokyo, a Juilliard és a Guarneri Kvartett tagjai, Yo-Yo Ma, Lynn Harrell, Wu Man vagy Peter Serkin – együttműködve a kvartettrepertoáron kívül eső darabok is gyakran szólalnak meg a Shanghai Quartet koncertjein.

Az új zenének is elkötelezett társaság olyan komponistákkal dolgozott, mint Bright Sheng, Carl Vine és David Del Tredici. A kvartett harmincnál is több lemezfelvételt készített, többek között Beethoven összes vonósnégyeséből, Schumann és Dvořák zongoraötöseit pedig Rudolf Buchbinder oldalán vették fel.

Beethoven: B-dúr vonósnégyes, op. 18/6

Válogatás kínai dalokból

Schubert: d-moll vonósnégyes, „A halál és a lányka”

A kvartett tagjai: Weigang Li, Yi-Wen Jiang – hegedű, Honggang Li – brácsa, Nicholas Tzavaras – cselló

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!