Program


Református énekek XVI.

Református énekek XVI.

A Református énekek hangversenyt, a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét 2002 óta azzal a céllal rendezzük meg minden évben, hogy ott a reformátusok használatára kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből professzionális előadók tolmácsolásában koncertfelvétel készüljön, amely CD és DVD kiadását teszi lehetővé.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 1. szombat, 19:30

A ma már 350 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórust, kitűnő karnagyokat, szólistákat, kamarakórust és orgonistákat felvonultató koncertet a hazai protestáns közösségen kívül egyre több „világi zenekedvelő” és külföldi vendég is látogatja. A hangversenyen a közönség több alkalommal együtt énekel a kórussal, így a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 1700 ember énekli a Zengő Igét.

A Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusba az itthoni énekkarok mellett - összetartozásunkat is kifejezve - évről évre meghívást kapnak a felvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki kórusok. A 2017-es jubileumi évben, a Reformáció 500' jegyében az egyesített kórusban kiemelt szerepet kap három nagy protestáns énekkar: a Központi Református Kórus, a Baptista Központi Énekkar és a Lutheránia Énekkar (Központi Evangélikus Kórus). A 2017-es jubileumi évben, a Reformáció 500 jegyében az egyesített kórusban kiemelt szerepet kap három nagy protestáns énekkar: a Központi Református Kórus, a Baptista Központi Énekkar és a Lutheránia Énekkar. A hagyományos református zsoltárokon és dicséreteken kívül kamarazenekar kíséretével elhangzik J. S. Bach 80. kantátája.

Az eddigi tizenöt CD- és nyolc DVD-felvétellel egybekötött koncert valamennyi orgonistájának nevét érdemes megemlíteni: Pálúr János, Alföldy-Boruss Csilla, Fassang László, Draskóczy László, Kéménczy Antal, Varga László, Virágh András Gábor, ifj. Szotyori Nagy Gábor, Szilágyi Gyula, Tóka Ágoston és Finta Gergely.

A sorozat tizenöt CD-jén 256 református zsoltár és ének feldolgozása hallható. Az énekek részben egy szólamban szólalnak meg, hogy a gyülekezeti, valamint iskolai énekléshez és tanuláshoz segítségül szolgáljanak, részben pedig több szólamban, hogy kórusmű-kincsünket is bemutassuk és örökül hagyjuk. Hosszú út és sok munka áll még előttünk, hogy e szolgálat keretében az énekeskönyv 512 énekéből a lehető legtöbbet rögzíteni tudjuk a jelen és az utókor számára. Öröm és büszkeség számunkra, hogy a Református énekek I. és II. album platinalemez, a III., IV.,, V. album és a Református vigasztaló énekek pedig aranylemez lett. (Böszörményi Gergely kiadó, koncertigazgató)

Karnagyok: Arany János, Berkesi Boglárka, Cseri Zsófia, Kamp Salamon

Közreműködők:

Alföldy-Boruss Csilla - orgona
Zán Fábián Sándor - Igeszolgálat

Rendező: Stereo Kft.

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!