Program


Rákász Gergely - Lords of the Organ

Rákász Gergely - Lords of the Organ

"Gondolt már úgy egy kocsmára, mint a művészet templomára? Tudja, ki volt Ravel múzsája a Boleróhoz? És azt, hogy David Guetta stílusában már 100 éve is születtek zenék? A Lords of the Organ bravúros orgonaátiratokkal várja önöket, lenyűgöző történetekkel párosítva."
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 19:00

RÁKÁSZ GERGELY
Lords of the Organ

Charles Marie Widor– V. Szimfónia – Nyitány
Johann Sebastian Bach– dór Toccataés Fúga
Wilhelm Middelschulte
Toccata
Cesar Franck
– a-moll Korálfantázia
Maurice RavelBolero

Rákász Gergely 15évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanultés koncertezett, mindezidáig több mint 1000 fellépése volt Magyarország, Európaés Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajtés a hangszert. „Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsoltaössze, Bach fúgáités a Street Dance-t. VíziZene című produkciója a Dunánés a Rajnán, mindenévben kultúrakedvelőutazók vágyott úti célja. Iskolaprogramja keretein belül több mint 100 magyar iskolában szólaltak meg hangversenyei, közel 50 000 diák ismerkedett általa a klasszikus orgonazenével. Hét szólóalbuma jelent meg. Szülővárosa Győr Kulturális nagykövete, Templomos lovag.

Ravel halálának nyolcvanadikévfordulóján újra megszólal RG. Boleroátirata,és a hangszerek királya megint nagyzenekarrá változik. A zenetörténeti narrációrávilágít, hogy válhat akár egy kocsma is a művészet templomává,és kiderül ki a remekmű keletkezése mögöttállómúzsa, aki kedvéért a szerző felrúgja spanyolországi nyaralását, hogy hanyatt homlok Párizsba utazzon.

David Guetta zenéjére milliók buliznak a világ legmenőbb szórakozóhelyein, de vajon sejtik-e, hogy Wilhelm Middelschulte már az 1900-asévek elején írt olyan zenét, ami a ’80-asévek House őrületében, majd napjaink klub zenéjénekélvonalában is visszaköszön. Külön csavar a történetben, hogy Middelschulte Toccatája Luther Márton Erős vár a mi Istenünk kezdetű egyháziénekének dallamával dolgozik, ez pedig a Reformáció500-ikévfordulójánakévében igazi kultúrbonbon.

ALords of the Organsorozat a hangszer legnagyobb szerzőitésörökéletű műalkotásaikat állítja színpadra a következő években. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző azörökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen mindenévben kinyílik, majd jobbanés kevésbéismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgonaátiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A koncert tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, frissérdekességeket,és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

 

 

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!